Art-terapia

Máte rôzne problémy a neviete, ako získať duševnú rovnováhu? Skúste art-terapiu. Myslíte si, že irisdiagnostika je nezmysel? To je nezmysel, čítajte ďalej...

>> Móda >> Aktuálne >> Art-terapia

Art-terapia je (zjednodušene povedané) terapia umením. Počuli sme o nej pravdepodobne všetci, vyskúšal ju málokto... A pretože kreslením a hrou s farbami ešte nikto neohrozil svoje zdravie, za pokus to určite stojí. Ak teda v sebe nesiete nepríjemné napätie a ťažko rozmotateľné klbko starostí, alebo má vaše dieťa psychické problémy, vyskúšajte terapiu umením, ktorá sa už ujala vo viacerých krajinách a patrí do zoznamu alternatívnej medicíny (k najuznávanejším patria britskí umenoterapeuti).
Podstata art-terapie spočíva vo vyjadrovaní prostredníctvom spontánnej kresby či maľby, ktorá vynáša z podvedomia skutočnosti nevyjadrené slovami. Reč tvarov a farieb dokáže pomôcť pri prevencii a diagnostikovaní viacerých ochorení - napríklad závislostí, ochorení nervového pôvodu...
O možnostiach art-terapie a jednotlivých umenoterapeutoch sa môžete informovať napríklad v klube Vitalita Art v bratislavskom Istropolise.

Oči môžu byť oknami nielen do duše, ale aj do celkového zdravotného stavu, pretože podľa vzhľadu dúhovky možno zistiť jednotlivé orgánové ochorenia. Uvedená metóda - nazvaná irisdiagnostika - patrí k alternatívnym postupom a vychádza z predpokladu, že všetky telesné orgány sú zobrazené v určitých častiach dúhovky a ich ochorenie sa dá odhaliť podľa zmien, ktoré sa na príslušných miestach dúhovky objavia.
No nielen pohľad na dúhovku môže odhaliť problémy zdravotného stavu, aj odborný pohľad do očí respektíve zhodnotenie stavu očí (bielka, rohovky, očného pozadia) môže mnohé objasniť: žlté bielko signalizuje problémy s pečeňou a žlčníkom, popraskané cievky na bielku informujú o vysokom krvnom tlaku či cukrovke, výrazne bledé spojivky naznačujú chudokrvnosť a vystúpená očná guľa môže byť dôsledkom zvýšenej činnosti štítnej žľazy, zápalu alebo nádoru v očnici.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.