Prírodou proti alergii

Alergiami trpí mnoho ľudí na celom svete. Alergénom sa môže stať takmer každá látka. Často sa prvé príznaky alergie začnú objavovať už v detskom veku. Nie je však vylúčené, že sa prvé prejavy alergie vyskytnú aj u dospelej osoby.

alergia_zaciatok21

Najčastejšie sa pri prvých príznakoch navštívi lekár, ktorý odporučí vhodnú liečbu. Ak však chcete skúsiť šťastie v prírode, môžete vyskúšať liečbu rôznymi bylinkami, ktoré vám môžu od príznakov alergie uľaviť.

Prejavy alergie

Úplne prvými príznakmi alergie býva upchatý nos, alergická nádcha, svrbenie očí, alebo uší, kašľom, opuchnutými sliznicami, alebo rôznymi vyrážkami. Nemusia sa vyskytnúť všetky príznaky, ale takmer vždy sa ich vyskytne viacero naraz.

Príznaky netreba podceňovať, pretože pri neliečení alergie, sa môžu vyskytnúť aj závažnejšie prejavy, ako napríklad astma, alebo anafylaktický šok.

Na čo dávať pozor?

V prvom rade si treba dôkladne zistiť, ktoré alergény vám spôsobujú problémy. Pri liečení bylinkami sa totiž môže stať, že sa vyskytne tak zvaná skrížená reakcia. To znamená, že ak ste na niečo alergickí a narazíte na príbuzný alergén napríklad v čajoch, alebo v rôznych bylinných zmesiach. Pred liečením bylinkami sa radšej poraďte s odborníkom.

Aké bylinky pomôžu?

Ak viete čo vám škodí, môžete vyskúšať napríklad aj nasledujúce bylinky:

  • Žihľava - prečisťuje organizmus, zbavuje telo odpadových látok a tým pomáha pri odstraňovaní alergénov z tela. Pomáha najmä pri ekzéme, alebo pri sennej nádche. Dá sa piť ako čaj, alebo ako tablety.
  • Pestrec mariánsky - táto bylinka sa používa hlavne pri prečisťovaní pečene. Taktiež ale odstraňuje z tela histamín, ktorého zvýšené množstvo spôsobuje alergie. Najvhodnejší je olej z Petreca mariánskeho.
  • Nechtík lekársky - vďaka veľmi vysokým účinkom, sa nechtík používa ako prírodné antibiotikum. Dokáže liečiť zvonka, aj zvnútra. Najznámejšia je nechtíková masť, ktorá má významné účinky pri kožných problémoch.
  • Tymián - v prípade, že vás trápi suchý, alergický kašeľ, vyskúšajte napríklad tymiánový čaj. Poprípade sa dá využiť aj tak, že si vetvičky nalámete do odparovača.
  • Čierne ríbezle - pôsobia protizápalovo a stimulujú činnosť nadobličiek. Používajú sa najmä ako súčasť protialergických čajových zmesí.

Všetky tieto, ale aj ďalšie bylinky vedia uľaviť od nepríjemných prejavov alergie. Po dôkladnej konzultácii určite vyskúšajte silu prírodu, vďaka ktorej sa vaše príznaky alergie zmiernia, alebo úplne vymiznú.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.