Kľúč na výber „fitka“

Počas roka máme dva významné sviatky – Vianoce a Veľkú noc, kedy sa zbytočne prejedáme a potom zháňame fitness centrá, aby sme zhodili to, čo sme za pár dní dokázali pribrať. 

fitko 1200x800

Prečítajte si tipy ako ho správne vybrať. Ako prvé, si položte nasledujúce otázky:

1. O aký typ fitness centra máte záujem? V prípade, že hľadáte pokoj a anonymitu, zvoľte väčšie centrum. Ďalší výber sa týka vašej predstavy, akých spolucvičencov znesiete. Mnoho žien uprednostňuje čisto ženský kolektív, súčasnosti sú na výber aj takéto posilňovne.

2. Ste ochotná zemniť lokalitu, kde bývate, pracujete? Fitness tréneri odporúčajú vzdialenosť centra maximálne 10 minút od miesta, kde sa pravidelne pohybujete. Ideálnym riešením je miesto na ceste z práce domov, alebo ak to spôsob práce umožňuje z domu do zamestnania.

3. Aký komfort požadujete počas a po cvičenia? Sledujte úroveň služieb. Samozrejmosťou by mali byť čisté šatne, toalety a sprchy. Rovnako dôležitá je reakcia personálu, pri upozornení na nedostatky. Všímajte si ochotu riešiť problém.

4. Chcete platiť jednorázovo, alebo uprednostníte permanentku či členstvo? Ak chodíte len cvičiť a nemáte záujem využívať služby v rámci plateného členstva – bazén, sauna, whirpool; zvoľte jednorázový vstup, alebo permanentku. Členstvo v niektorých posilňovniach umožňuje aj osobného trénera.

5. Aký typ trénera vám vyhovuje? Osobnosť inštruktora je veľmi dôležitá, aby vás motivoval k cvičeniu. Ak si po prvom cvičení, nebudete rozumieť, požiadajte o výmenu. Pri skupinovom cvičení, je slušnosťou a povinnosťou trénera, aby sa vždy verejne predstavil a krátko informoval o cvičení nového člena kurzu.

Na záver
Ak vám to umožňuje čas, zistite, kedy je klub najmenej obsadený, ako majiteľ reaguje na novinky a čo ponúka dlhodobejšie. Najskôr vyskúšajte hodiny a až potom požiadajte o členstvo. V prípade, že sa rozhodnete pre členstvo, čítajte pozorne zmluvu. Drobné písmo spravidla pod zmluvou, skrýva prekvapivé pravidlá a záväzky pre klienta.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.