Menšie historické mestá: objaviteľská výprava

Napísal Rakúska Turistika 31. júl 2022

Radosť zo života a chuť žiť. Tu nájdete všetko, čo sa z mnohých miest už vytratilo: viac času na rozhovory, viac citu pre detail a väčšiu chuť užívať si malé radosti, ktoré nám život prináša. Máme pre vás 1.tip na okružnú cestu Rakúskom.

Menšie historické mestá

17 menších historických mestách, ktoré zdobia celé Rakúsko ako dobre ukryté klenoty, sa môžete stať súčasťou dejín, atmosféry, posedení a pohostinnosti mimo ruchu a hektickosti veľkomiest. Objavte ukryté pamätníky, cisárske tradície a benátsku atmosféru. Na 5 trasách môžete navštíviť menšie historické mestá s pôsobivou minulosťou, ktoré ležia mimo známych turistických chodníkov a ruchu veľkomiest.

blud_ras

Zdroj foto: Tourismusverband Wolfsberg / Daniel Zupanc a Tourismusverband Radstadt / Markus

Trasa: zážitky v meste a vysoko v horách

Bludenz – Radstadt – Wolfsberg 

  • Trvanie:
    8,5 hodín jazdy autom
  • Dĺžka:
    608 km
  • Spolkové krajiny:
    Vorarlbersko, Tirolsko, Salzbursko, Korutánsko
  • Mestá:
    3

Na trase z Bludenzu do Radstadtu a Wolfsbergu sa dojmy z nádhernej krajiny striedajú v minútovom takte a skvelá nálada dokonale zapadá do okolitého terénu… Trasa začína v alpskom mestečku Bludenz, ktoré je centrom piatich údolí. Cesta vás zavedie najprv do Arlberského priesmyku s nádherným výhľadom do Vorarlberska resp. Tirolska. Neodbočte na diaľnicu (A 12), ale radšej si užite jazdu cez tirolské dediny a malé mestá, ako sú Hall alebo Schwaz. Panoráma Álp vás bude sprevádzať cez salzburské lyžiarske regióny až do Bischofshofenu a potom ďalej po ceste B99 do Radstadtu, kde už čaká vrch Roßbrand (1.768 m), odkiaľ sa môžete kochať 360 ° panoramatickým výhľadom na 150 vrcholkov Východných Álp. Je to zároveň ideálne miesto, z ktorého môžete vyraziť na turistickú alebo cyklistickú túru. Na trase do Wolfsbergu budete prechádzať pri stredisku zimných športov Obertauern, kde sa lyžuje až do mája, a na ceste do Korutánska prejdete krížom cez Biosférickú rezerváciu Nockberge na Turracher Höhe. Keď miniete Feldkirchen, St. Veit / Glan a Völkermarkt, dostanete sa do Wolfsbergu, ktorý je poslednou zastávkou na tejto ceste cez štyri spolkové krajiny. Wolfsberg v údolí Lavanttal vás očarí idylickým historickým centrom a ako 1. turistické mesto Rakúska aj množstvom možností na turistické výlety.

Viac o mestách BludenzRadstadt a Wolfsberg.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.