Ako pomôže kompresor v domácnosti, alebo na záhrade?

Kompresory už dávno nie sú zariadením, ktoré patrí len do profesionálnych dielní či servisov. Čoraz častejšie ich nájdeme v domácnostiach ľudí, ktorí ich využívajú napríklad na záhrade. Ako môže kompresor pomôcť aj vám?

shuterstock_kompresor_22

Kompresory patria medzi najužitočnejšie zariadenia v mnohých dielňach či servisoch, no svoju popularitu si získali aj u bežných ľudí, ktorí si ich kupujú k sebe domov, pre svoju vlastnú potrebu.

Ešte predtým, než vám prezradíme, ako môže kompresor pomôcť aj vám, je dôležité si uvedomiť, že na trhu existuje hneď niekoľko typov týchto zariadení.

Piestové kompresory

Prvým druhom a zrejme aj tým najbežnejším, s ktorým sa sv obchodoch stretne, sú piestové kompresory. Tie sa vo veľkej miere využívajú aj v domácnostiach.

Ide o pomerne malé a skladné zariadenie, ktoré dokážete pohodlne uložiť u seba v garáži a nebude zaberať príliš veľa priestoru.

Skrutkové kompresory

Druhým typom kompresorov, sú takzvané skrutkové kompresory, ktoré sa vo väčšine prípadov odporúčajú predovšetkým do väčších dielní.

Ak však chcete ušetriť prevádzkové náklady, máte dostatok priestoru na jeho uskladnenie a vyžadujete nízku hlučnosť zariadenia, tak skrutkový kompresor môže byť aj pre vás.

Ako využiť kompresor v domácnosti či na záhrade?

Pokiaľ ste si vybrali typ kompresora, v nasledujúcich riadkoch sa dozviete, na čo všetko ho môžete použiť.

Základnou funkciou kompresora, je stláčanie vzduchu, ktorý sa dá následne využiť v domácnosti hneď niekoľkými spôsobmi. Či už ide o klasické nafukovanie pneumatík na auto či bicykel, alebo nafukovanie záhradného bazéna.

Kompresor môžete taktiež využiť pri maľovaní či striekaní steny, prípadne rôznych predmetov. Stačí si ku kompresoru dokúpiť vhodný nadstavec na striekanie.

Slová na záver

Spôsobov využitia kompresora je veľa a záleží len na vás na čo ho potrebujete. Platí však, že takéto zariadenie by mal mať doma každý správny kutil.

Zdroj obrázku: Ioanac / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.