Ako nakŕmiť hladné šteňa? Ktoré granule by sme mali zvážiť?

Každý, kto už mal doma šteňa vie, že šteňa je ako neriadená strela. Stále behá, niečo trhá a len málokedy leží v kľude. Práve preto, že šteniatka vydávajú veľa energie, je potrebné, aby si ju aj prostredníctvom kvalitnej stravy doplnili.

Čím je ale vhodné kŕmiť šteňa a ako často? Môžete sa stretnúť s rôznymi názormi, no niekedy je najlepšie nechať si poradiť priamo od chovateľov daného plemena alebo od veterinára. Tu je stručný prehľad o tom, ako by ste mali postupovať.

shutterstock_stena21

Šteniatka počas svojho vývoja potrebujú veľa energie a látok, ktoré sú potrebné na správny rast. Na trhu nájdete mnohé granule pre šteniatka, ktoré však často neobsahujú potrebné látky. Aby ste vyhli kúpe takýchto granúl, ponúkame vám stručný prehľad 3 krokov, ktorými sa pri výbere môžete riadiť.

1. Akého máte psa?

Skúste si odpovedať na túto otázku. Aké máte plemeno? Ide o šteniatko, ktoré vyrastie do malého či veľkého psa? Každé granule sú vyrábané trochu inak a určené sú pre konkrétnu skupinu psov. Vy si v začiatkoch všímajte granule s označením „puppy/puppies,“ ktoré sú určené výhradne pre malé šteniatka.

2. Aké je zloženie daných granúl?

Väčšinou majú granule na obale uvedené všetky zložky, ktoré boli pri výrobe použité. Na prvom mieste sa nachádza zložka, ktorá sa v granulách nachádza v najväčšom rozsahu. Zamerajte sa na to, aby bolo na prvých miestach mäso. Pozor si však dajte na rôzne mäsové múčky, ktoré nepredstavujú adekvátnu náhradu klasického mäsa. Ak sa na prvom mieste nachádzajú obilniny, sója alebo niečo iné, granule obíďte.

3. Neverte pekným obalom

Určite nevyberajte granule pre vaše šteniatko podľa pekného obalu granúl. Mnohé pekné obaly sa snažia zamaskovať nie tak dobré zloženie samotných granúl. Neverte napísaným sľubom o kvalite, pokiaľ si ich sami neprečítate. Kvalitné granule pre psa spoznáte najmä ich zložením.

Zdroj obrázku: WilleeCole Photography / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.