Viete, že...

Možno neviete, že: písanie môže liečiť, jablko treba jesť ráno, fajčenie ohrozuje viac ženy ako mužov a prísna výchova spoľahlivo zničí čaro osobnosti.

viete_1100x700

Moskovskí odborníci úspešne liečia rôzne poruchy reči a zajakavosť veľmi jednoduchým spôsobom: nechávajú svojich pacientov (každý deň) prepisovať niekoľko strán textu tlačenými písmenami. Zistili totiž, že pomalé a starostlivé písanie vedie k zmenám psychologického rytmu a získavaniu vnútornej rovnováhy, čo v konečnom dôsledku navodzuje správnu výslovnosť. "Liečba písmom" je však údajne vhodná pre všetkých, ktorí chcú zlepšiť svoj verbálny prejav a artikuláciu.

Že jablká obsahujú množstvo zdraviuprospešných látok a mali by byť pevnou súčasťou jedálneho lístka, vie dnes už asi každý; indickí lekári však prišli na to, že ľudskému organizmu jablká najviac prospievajú, keď sú konzumované ráno. No jedno jablko na raňajky podľa nich nestačí, treba zjesť dve až tri jablká a(!) iba celkom zrelé.

Francúzski vedci zistili, že rakovina pľúc postihuje v mladšom veku častejšie ženy ako mužov. Príčinou je zhubnejší vplyv fajčenia na ženské pľúca a skutočnosť, že ženský organizmus je (zatiaľ z neznámych príčin) vnímavejší na tento druh ochorenia.

Pôvab a čaro osobnosti majú na okolie väčší pozitívny účinok, než telesná krása; to je všeobecne známe. No tých "vyvolených" s prirodzeným pôvabom je akosi málo... Prečo? Odborníci zistili, že každé dieťa má v sebe istú "dávku šarmu" a je len na rodičoch (a vychovávateľoch), či sa tento šarm rozvinie, zakrnie, alebo sa úplne stratí. Prísnosť, množstvo zákazov, potláčanie prirodzenosti a necitlivé, hrubé, prípadne ponižujúce správanie k dieťaťu spôsobujú, že detský pôvab, ktorý by sa mohol rozvinúť do šarmantného správania v dospelosti, predčasne hynie. No nie je to len na škodu dieťaťa, ale aj jeho okolia, vrátane rodičov, ktorí sa neskôr (väčšinou bez kúska sebareflexie) náramne čudujú, prečo sa ich potomok "nevie správať", je večne zamračený, nekomunikatívny, nemá takt a chvíľami sa dokonca prejavuje ako grobian...

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.