Únik z reality? Tieto tri rozprávkové chalúpky na samote očaria každého

Napísal Marina Baumann 14. apríl 2022

Únik z každodenného stereotypu a miesta, na ktoré sa oplatí počkať? Sú úžasné a existujú, len ich treba vedieť nájsť. Miesta s prívlastkom „amazing“. A tak sa v nich budete aj cítiť, čarovne, úžasne, výnimočne a domov budete navyše odchádzať so skvelými zážitkami.

1_mb

Tri úžasné chalúpky, kde zažijete absolútny pokoj, relax a kde nebudete myslieť na nič iné a už vôbec si nespomeniete na povinnosti či prácu. Presvedčte sa sami. Prinášame vám zopár foto tipov, ktoré vás okamžite presvedčia o tom, že práve tieto dni potrebujete podobnú chalúpku viac ako inokedy predtým. Môžete sa začať baliť, ale veľa toho nebude potrebovať. To sľubujeme!

Kouzelná Samota, ktorá berie dych

Samozrejme, ak sa povie chalupa, tak hneď si predstavíte samotu. A tie neodmysliteľne patria k takýmto stavbám, dotvárajú ich atmosféru a robia miesto o to zaujímavejšie. Ak sa nachádzajú v lone prekrásnej prírody, o to viac sa poteší nielen oko, ale aj duša. A taká je Kouzelná Samota – uprostred stredočeských polí a lúk, kde už názov hovorí za všetko. Nájdete ju mimo civilizáciu, ale so všetkými vymoženosťami, ktoré by ste tu možno ani nečakali. Dokonca by ste neváhali sa sem presťahovať. Bývalá hospodárska usadlosť dostala citlivou rekonštrukciou druhú šancu a musíte uznať, že stála za to.

Úžasný exteriér, krásny vonkajší bazén, záhrada a nádherný interiér. Oddychovať na terase uprostred malého vinohradu bude priam zážitok. Kúsok svojho kútika, kde budete mať súkromie, si tu nájde každý. Zatiaľ mužská polovica výpravy si môže zájsť na ryby. Len na skok sa nachádza rybník, kde si môžu chlapi požičať aj udicu, a tak o večeru bude postarané.

kouzelna_samota22

Greiner v srdci Monkovej doliny

Pri tejto chalúpke zostaneme doma na Slovensku, ale opäť to bude jedno úžasné miesto ukryté na samote. Pôjdeme do Vysokých Tatier a konkrétne do Monkovej doliny. Chata Greiner z roku 1937medzi stromami poskytuje výhľad na najkrajšie štíty Belianskych Tatier, pričom nemusíte ani vstávať z postele, aby ste ich videli. Citlivou rekonštrukciou dostala presne to, čo mala – tri podlažia, útulný interiér a veľkorysú plochu. Romantickú atmosféru dotvára interiérová kachľová piecka a príjemné tóny hudby si môžete pustiť cez kvalitný audio systém.

Ak vyhladnete a nebude sa vám chcieť variť, tak môžete zájsť do najbližších reštaurácií, je ich tu dosť a určite si pochutíte na dobrom jedle. Milujete výlety na bicykli? Tak ste tu správne, v okolí je totiž až 42 km cyklotrás či už pre rekreačných, ale aj skúsených cyklistov. Ak zostanete na chate, tak si môžete požičať v zime sánky, v lete zas futbalovú loptu a bedmintonové rakety. A v noci môžete pre zmenu pozorovať oblohu pomocou skutočného hvezdárskeho ďalekohľadu.

greiner_22

Autentickosť čarovnej chalúpky Na Potok

Tá pravá atmosféra 150-ročnej horskej chalúpky v prevedení dokonalej rekonštrukcie. Čaká vás tu veľa svetla, dreva a pokoja. To je roztomilá chalúpka na Morave s príznačným názvom Na Potok, ktorá je obklopená stáročnými lipami. Privíta vás jeden z troch kamarátov, ktorí majú toto miesto na starosti a aj vďaka tomu budete mať ešte výnimočnejší a osobitnejší pocit z návštevy.

Tu sa bude naozaj dobre relaxovať pri krbe, počúvať zvuky prírody na krytom posedení na dvore alebo v hojdacej sieti s knihou či pohárom vína z miestnej pivnice. A ak čakáte niečo netradičné, veľkolepé a iné  – tak potom je to určite presklená sauna, z ktorej si môžete užívať nádherné výhľady. Takéto saunovanie len tak hocikde nezažijete. Schladiť sa potom môžete v kúpacom jazierku, ktorým preteká potôčik prameniaci priamo pred chalupou.

na_potok22

Pripravila Martina Baumann

Zdroj fotografií: Amazing Places

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.