Rodinná dovolenka v srdci Orlických hôr a Podorlicko

Napísal CzechTourism 11. júl 2019

Neprávom opomínané Orlické hory a Podorlicko sú oblasťou nielen pre tých, ktorí vyhľadávajú vznešenosť a krásu hôr, ale aj pre tých, ktorí trávia dovolenku radi aktívne, spoznávajú históriu, kultúru a nové miesta, alebo uprednostňujú relaxáciu v prírode.

orlice 419

Prijmite zopár zaujímavých tipov na miesta, ktoré stojí za to navštíviť.

Deštné v Orlických horách

Lanový park a požičovňa novo ponúka golf, futbal, pumptrack dráhu, využitie viacúčelového ihriska či zapožičanie štvorkoliek, terénnych kolobežiek, korčule, horské bicykle, elektrobicykle, trojkolky či možnosť vyskúšať si svoje lezecké schopnosti na umelej lezeckej stene.
Rodiny s deťmi poteší Kačenčina rozprávková chodník, kedy s Kačenkou, vládkyňou Orlických hôr, na každom stanovišti objavíte rozprávkový príbeh a príjemné posedenie. Súčasťou zastávok sú interaktívne prvky a úlohy súvisiace s príbehom daného stanovišťa. Pre súťaživých je k dispozícii pohľadnica, do ktorej sa zbierajú pečiatky, ktoré sú pri každej zastávke. Obsahuje mapku, kde sú vyznačené miesta s úlohami a pečiatkami.

Riečky v Orlických horách
V Bikeparku zažite adrenalínové zjazdy na bicykloch či terénnych trojkolkách, čaká na vás požičovňa horských bicyklov či elektrobicyklov, lanovka, ktorá vás i s bicyklami, kočíkmi či kolobežkami vyvezie na vrch Zakletý.

Orlické Záhorí
Novootvorený Pašerácky chodník pripomína na piatich zastaveniach pohnutú históriu Čierne Vody. Vychutnajte si odpočinkové miesta a interaktívne prvky pre deti na chodníku dlhom necelých 5 km, ktorý je zjazdný aj na bicykloch či s kočíkom.
V Orlickom Záhorí využite možnosť rozhliadnuť sa po českom i poľskom území, čo umožňujú novo sprístupnenej veža kostola sv. Jána Krstiteľa.

Nový Hrádek
Čo tak zavítať do Nového Hrádku, kde možno prejsť Chodníkom škriatka Frymbulína. Je dlhý cez šesť kilometrov a na šiestich tabuliach sa návštevníci môžu dozvedieť informácie o miestnej histórii, prírode a ďalšie zaujímavosti, a to ako v českom i poľskom jazyku. Chodník je vhodný pre rodiny s deťmi a možno ju absolvovať aj s terénnymi kočíkmi.

Opočno
Mesto sprístupnilo jeden z najstarších stojacich domov v Opočne - dom čp. 55, kde návštevníci môžu prejsť úplne novú múzejnu expozíciu.  Objekt prešiel štýlovú rekonštrukciou, čím sa vlastne sám o sebe stal exponátom.

Dobruška
Nenechajte si ujsť stálu unikátnu expozíciu Vlastivedného múzea v Dobruške v Rydlovej vile, ktorá je venovaná vojenskej geografii. Tá dáva návštevníkom možnosť nahliadnuť nielen do vývoja vojenskej geografie využívaných prístrojov, pomôcok, tvorenie máp, zabezpečenie vojsk, ale tiež je zoznamuje s niekoľkými významnými osobnosťami tejto vedy.

Rokytnice v Orlických horách
Tvrz Hanička na Panskom poli privíta fanúšikov vojenských opevnení novo sprístupneným delostreleckým srubom a turistov tiež poteší novo vybudované parkovisko, ktorého môžu návštevníci východnej časti Orlických hôr využiť bezplatne.

orlice 219

Lanškroun
Lanškrounské rybníky sú pre svoju výnimočnosť zaujímavým turistickým cieľom, pretože okolie poskytuje kaskády rybníkov a vychádzkové okruhy s náučným chodníkom. Takisto sú krásnym miestom pre priaznivcov kúpania v prírode, ktorých iste poteší inštalácia nových kúpacích mol na Dlhom rybníku.

orlice 319

Žampach
Ako funguje váš zrak, sluch, hmat, čuch či chuť môžete otestovať v novom zmyslovom parku, ktorý vznikol v jedinom arboréte svojho druhu vo východných Čechách, v obci Žampach v podhorí Orlických hôr pri Letohrade.

Región Orlická - Třebovská
Singletrack predstavuje nové poňatie cyklistických zážitkov, preto sa aj v Orlických horách a Podorlicko môžu priaznivci horských bicyklov tešiť na 4 novobudované bike areály sa Singletrack šetrnými k prírode, a to na českej i poľskej strane hranice.

orlice 119

Ďalšie ponuku na leto v Orlických horách a Podorlicko, vrátane tipov na rodinné výlety nájdete na turistickom portáli www.mojeorlickehory.cz.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.