Jasná a Demänovská dolina vhodná aj pre náročných návštevníkov

Naše Tatry, ako ich mnoho z vás s hrdosťou nazývate, sú veľkým lákadlom nielen pre domácich, ale aj zahraničných turistov. Niekomu sa to síce možno nepáči, no práve vysoká návštevnosť zahraničných turistov má vplyv na skvalitnenie služieb.

Ak tento rok neuvažujete nad morom, dovolenkujte tento rok v Nízkych Tatrách, konkrétne v Demänovskej doline a v Jasnej.

Veľký výber ubytovania

Ak hľadáte pekné ubytovanie v Nízkych Tatrách, odporúčame vám hľadať pekný hotel v Jasnej. Jasná je časť Demänovskej doliny v Nízkych Tatrách, ktorá ponúka veľký výber moderne vybavených ubytovaní, z ktorých vás minimálne jedno určite zaujme. Nájdete tu samozrejme aj najluxusnejšie hotely, ktoré môžu konkurovať tým zahraničným. Sú tu aj také hotely, ktoré sú dostupné pre bežných Slovákov a zároveň nie sú na nízkej úrovni, ako napríklad ubytovne.

Apartmánový dom

Ak by ste mali záujem o apartmány v Jasnej, nemusíte mať obavy, nájdete ich tu. Odporúčame apartmánový dom Villu Björnson, ktorá ponúka to najmodernejšie ubytovanie priamo v srdci Nízkych Tatier.

Čo všetko sa vám oplatí pozrieť?

Ak sa chcete v lete príjemne schladiť, odporúčame vám návštevu Demänovských jaskýň – Demänovskú jaskyňu Slobody a Demänovskú ľadovú jaskyňu. Malým deťom odporúčame brávať teplejšie mikiny, pretože v druhej menovanej jaskyni nájdete ešte aj počas leta sneh. Záleží samozrejme aj od sezóny. Vedeli ste, že práve Demänovská ľadová jaskyňa patrí k najstarším jaskyniam v Európe? Prvá zmienka pochádza z roku 1299, pričom Demänovská jaskyňa Slobody bola objavená až v 20. storočí, konkrétne v roku 1921.

Ďalej vám odporúčame turistiku na Chopok a Ďumbier. Pod Chopok sa môžete doviezť aj lanovkou, ale ak chcete turistiku, odporúčame vám prejsť si to peši. Navyše z Ďumbiera sú krásne výhľady nielen na Liptov, ale aj na Horehronie.

Ak máte radi prechádzky, určite sa prejdite k Vrbickému plesu, ktoré svojou faunou a flórou pripomína raj.

Zdroj foto: Villa Björnson

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.