Knižné tipy

Napísal Zelený Kocúr 26. apríl 2015

Vydavateľstvo Zelený kocúr prichádza s dvoma knižnými novinkami, ktoré si nezabudnite pribaliť k dovolenkovej batožine.


Ak sa chystáte do Paríža...

Úsmev ženy – Nicolas Barreau

Tento nový román síce nie je bedekrom, ale je určený pre romantické duše a všetkých, ktorí milujú Paríž. Hlavná hrdinka Aurélie je mladá majiteľka parížskej reštaurácie a je nešťastná: z ni čoho nič ju opustil priateľ. Blúdi Parížom a v malom kníhkupectve objaví román, ktorého prvé vety presne opisujú nielen jej reštauráciu, ale dokonca aj ju samu. Aurélie, očarená knihou, ktorá jej pomohla prekonať smútok z rozchodu, si vezme do hlavy, že musí stretnúť autora a zistiť, odkiaľ ju pozná.

Ak sa vydáte po stopách Aurélie, objavíte Paríž, ako ho vidia jeho obyvateľky. Je romantický a autentický. A na svoje si prídu aj fanúšikovia francúzskej kuchyne.

Vydavateľstvo: Zelený Kocúr 


Láska dobrej ženy – Alice Munroová

Svetový bestseller z pera držiteľky Nobelovej ceny za literatúru z roku 2013. Ide o knhu odvážnych poviedok,  v ktorých autorka snadľudskou jasnozrivosťou evokuje rozličné vrtochy a čudáctva lásky, napätie a lži, čo striehnu pod zdfanlivou pokojnou hladinou slušnej spoločnsoti, a tiež podivné často až komické túžby ľudského srdca.

“Munroová patrí nielen k najväčším svetovým spisovateľkám, ale aj k najodvážnejším objavovateľkám ťažkých právd v živote ženy.”

Francine Proseová, ELLE

Vydavateľstvo: Zelený Kocúr  

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.