Teória tigra

Na tlačovej konferencii pri príležitosti premiéry filmu Teória tigra herci Jiří Bartoška, Tatiana Vilhelmová, Lucia Siposová, či Arnošt Goldflam povedali...

Jiří Bartoška: Ženy si berú tigra, aby z neho spravili králika. Chlap sa  ožení, splodí dve deti, nechce sa dať rozviesť, ale stráca svoju slobodu. Síce v roli králika sa cíti celkom dobre, ale v podstate túži po voľnosti. Nakrúcali sme v neuveriteľných horúčavách, bolo až 40°C. Patrilo to k jedným z najnáročnejších nakrúcaní. Nechodievam na svoje filmy, tentokrát som to porušil a som aj rád, že som taký film nakrútil s nadhľadom. Je tam veľa veselého, ale aj veľa smutného. A mnohí sa tam nájdu.  Po 41 rokoch som si opäť zahral s Eliškou Balzerovou manželský pár.  Bol to taký sentiment, poznáme sa od školy. Nakrútili sme spolu Skúšky z dospelosti i ďalšie filmy. Nakrúcalo sa v stredných Čechách a v okolí Prahy, netušil som koľko krásnych miest tam existuje.


 

Tatiana Vilhelmová: Zahrať si v takej spoločnosti bolo super. Nakrúcanie bolo náročné, ale príjemné, bolo veľmi teplo, po záberoch sa každý zatvoril do svojho karavánu. Pikantné historky boli, ale o tých hovoriť nebudem.

Lucia Šipošová: Konečne budem hovoriť po česky. To som si len myslela. Povedali mi, že musím hovoriť po slovensky. Scenár bol v češtine, tak som si to prekladala do slovenčiny.  Ocitla som sa v zostave super hercov, bolo to príjemné. Nebola som v škole, ani v robote, bola som vďačná, že si môžem zahrať vo filme. Cítila som sa ako na dovolenke. Pre mňa je práca zábavou.

 

Arnošt Goldflam: Moja postava mala ísť celým filmom, nestalo sa, ale režisér je sadista, pretože  ma obliekli v štyridsiatke do flanelového županu, teplákov, teplých ponožiek a zimných papúč. Po umeleckej stránke,  som nemal čas ani premýšľať (hral postavu pacienta v psychiatrickej liečebni). Mal hrať s nami aj Milan Lasica v postave riaditeľa liečebne. Stala sa mu však nehoda. Jeho manželka Magda umyla sklenené dvere tak čisto, že si to nevšimol a prešiel cez ne. Odrazilo samu to na nose a tvári a tak nemohol filmovať. Škoda.

Do slovenských kín prichádza ďalšia ukážka českej kinematografie - film Radka Bajgara s názvom Teória tigra. Hlavným hrdinom je veterinár Jan, ktorého prestane baviť život, ktorý žil doteraz a rozhodne sa to zmeniť… Film o živote, o odvahe vzoprieť sa tomu, s čím vnútorne nesúhlasíme, film o vzťahoch medzi mužmi a ženami, o konfliktoch, ale i láske k sebe a iným - to všetko je Teória tigra.

Čo od filmu môžete čakať? Podľa slov Jiřího Bartošku si „ženy berú tigra, aby z neho postupom času urobili králika, ktorému sa nasype trochu toho krmiva, ale hneď sa mu zavrú dvierka, aby mu náhodou nenapadlo hrať sa mimo králikárne na tigra. A to sa snažíme vyrozprávať v našom filme.“ Chcete vedieť, ako to s tým skrotením tigra dopadne? Tak príďte do svojho kina na film Teória tigra, ktorý Vám prináša filmová distribučná spoločnosť CinemArt SK. V každom dobrom kine už od 14. apríla 2016.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.