Horúce tipy pre horúce dni

V posledných týždňoch sme si naozaj užili extrémne vysoké teploty a to po celom Slovensku. Horúčavy tak neobišli ani naše veľhory i keď teploty tam boli v porovnaní s juhom o niečo nižšie.


Horúčavy sužujú celé Slovensko


Aj tak sa dá povedať, že teploty boli na našu oblasť privysoké. V takomto počasí je ideálny pobyt niekde v chlade, či klimatizovanej miestnosti. Práca však dáva nášmu organizmu oveľa viac zabrať, a tak je ten ideálny čas na dovolenku. Nie každý má však na letecký zájazd a pri cestovaní v takýchto horúčavách hazardujete s vlastným zdravím.

Naviac doma máme teplejšie než v blízkych dovolenkových destináciách, tak prečo vyhadzovať peniaze, keď doma máme skutočne tropické leto?

Správnou voľbou je práve dovolenka doma na horách, ktorá ponúka hneď niekoľko výhod. V prvom rade nemusíte v rozhorúčenom aute stráviť hodiny a do cieľa dorazíte veľmi rýchlo. Ďalším dôležitým plusom je samozrejme priaznivejšia cena, kedy za svoje peniaze máte viac ako vo vychytených dovolenkových rezortoch. Ubytovanie vo Vysokých Tatrách zoženiete vo vysokej kvalite a to aj na poslednú chvíľu. Teraz už len zostáva rýchlo sa pripraviť na cestu.

V extrémnych teplách dostáva zabrať každý ľudský organizmus. Vysoké teploty však môžu deti až ohroziť, a preto sa odporúča cestovať v noci alebo v skorých ranných hodinách. To už neplatí len pre dlhé cesty do zahraničia, ale využiť to môžete pokojne aj pri cestovaní na druhý koniec našej republiky.

Je teda jedno aká dlhá je cesta, treba sa na ňu dobre pripraviť. Začnite stavom Vášho auta, ak je v poriadku po technickej stránke skontrolujte aj pneumatiky. Ak je to potrebné vymeňte ich za pneumatiky Michelin, ktoré splnia Vaše požiadavky. Na škodu nie sú ani deflektory, vďaka ktorým nebudete musieť neustále používať klímu. Ani tá nie je najvhodnejším riešením a neraz spôsobuje zdravotné ťažkosti.

Súčasťou výbavy by mala byť samozrejme autochladnička.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.