Aké sú vianočné trendy 2023?

Napísal Hornbach 06. november 2023

Uprostred uponáhľaného životného tempa sa zdobenie našich domovov a zaobstaranie darčekov môže často zmeniť na stresujúce obdobie. Aby ste si mohli predsviatočné obdobie užiť bez zbytočného napätia a zhonu, odborníci z Hornbachu si pre vás aj tento rok pripravili tipy, ako na vianočnú výzdobu.

hornbach_1123

„Hlavné trendy na rok 2023 sú domáce pohodlie, užívanie si jednoduchých radostí života a nadviazanie hlbokého spojenia so svetom prírody. Harmonická zmes jemných, prírodných odtieňov sa plynulo prelína s jemnými akcentovými farbami, ktoré podčiarknu čarovnosť tohto pokojného obdobia,“ hovorí Tadeáš Tenkl, špecialista na vianočný sortiment v projektových marketoch Hornbach.

hornbach_1_1123

Winter morning

Ako by malo vyzerať dokonalé zimné ráno? Predstavte si, že začínate deň zababušení v teplej deke, popíjate horúcu čokoládu a v centre pozornosti stojí elegantný vianočný stromček s motívmi inšpirovanými prírodou a zvieracou ríšou. Winter morning kombinuje neutrálne prírodné farby s chladnými modrými akcentmi, čo evokuje sviežosť mrazivého rána. Jednoduchá výzdoba v podobe papierových hviezd, vločiek, zamrznutých kvetov, snehom poprášených vetvičiek či ľadových kryštálov prinesie tento rozprávkový mráz priamo do vášho domova.

hornbach_2_1123

All about stars

Spojenie modernej jednoduchosti a elegantného šarmu s nádychom jedinečného kúzla okamihu – aj o tom je tento dizajnový štýl. Základné farby sú harmonickou zmesou teplej bielej, medenej a zlatej, zvýraznené odtieňmi sivej a či výraznej čiernej. Jednoduché, no zároveň výstižné dekorácie, ako sú holubice, štvorlístky, anjeli a srdcia v sebe nesú symboly nádeje. Mnohé z týchto dekorácií navyše ponúkajú univerzálne celoročné použitie, vďaka čomu sa stanú ceneným doplnkom vašej domácej výzdoby.

hornbach_3_1123

Santa´s bakery

Doprajte si nápadité čaro "Santovej pekárne", ktorá naplní váš domov teplom a nostalgiou. Tento dizajnový motív sa vyznačuje klasickými sviatočnými farbami červenej, zelenej a bielej, ktoré sa šikovne miešajú s príťažlivými hnedými odtieňmi pripomínajúcimi útulnú pekáreň. Hnedé dekorácie prinášajú sladkosť čerstvo upečených dobrôt a napĺňajú vzduch očarujúcou vôňou škorice a perníkov. Medzi dekoráciami sa opakujú motívy Santu, luskáčika či detských figúrok. "Santova pekáreň" je štýl určený pre snílkov a tých, ktorí si v srdci uchovávajú hravosť a detskú radosť.

hornbach_4_1123

Festive ballroom

Vstúpte do očarujúceho sveta Festive ballroom, ktorý vás prenesie do ríše romantiky a rozprávkového kúzla. Tento motív charakterizuje paleta zasnenej ružovej, zlatej a trblietavej medi, harmonicky spojená so sviežosťou zelenej a jemným pôvabom perleťových odtieňov. Pripravte sa na závan kúziel s prídavkom trblietok, anjelských krídel a iskrivých perál, ktoré sa prelínajú s podmanivou krásou dekorácií inšpirovaných pávím perím.

hornbach_5_1123

Fairy forrest

Vydajte sa na dobrodružnú prechádzku do ríše rozprávkového lesa. Tento tematický motív sa nesie v palete jemnej ružovej, sýtej zelenej a zemitej hnedej, ktorá pripomína kúzlo lesa. Uprostred výzdoby sa stretnete s roztomilými zvieratami, ako sú veveričky, ježkovia a jelene, ktoré sa nápadito miešajú s roztopašnými škriatkami či množstvom hríbov (pozor, aj jedovatých :-) ). Fairy forrest zachytáva atmosféru zasneného lesného dobrodružstva a zaručuje, že vaša vianočná výzdoba bude dýchať zázrakmi.

Video s vianočnými trendami od Hornbachu si môžete pozrieť TU:

Dekorácie a osvetlenie

Veľkým hitom tohtoročných Vianoc sú keramické domčeky v rôznych farbách a formách. Kto si kúpil domček minulý rok, bude si chcieť možno svoju zbierku rozšíriť a vyskladať si celé keramické mestečko. Druhým výrazným dekoratívnym prvkom je obľúbený luskáčik v mnohých dizajnových prevedeniach.

Zima prináša aj dlhé večery, kedy máme tendenciu svetlo umelo doplniť. V tomto ročnom období sa vianočné osvetlenie stáva dokonalým prostriedkom na vdýchnutie tepla a kúzla do tmavých, chladných nocí, ktoré premenia vaše okolie na podmanivú rozprávkovú krajinu. Moderné LED svetlá nielenže vnesú do vášho príbytku čarovné svetlo, ale ich výhodou je aj pozoruhodne nízka spotreba energie, čo zmierňuje obavy z prudko rastúcich účtov za elektrinu. „Väčšina moderných LED osvetlení navyše disponuje časovačom, vďaka ktorému je prevádzka bezproblémová a skutočne jednoduchá. Nemusíte sa tak báť vysokých účtov, v prípade, že pri osvetlenom stromčeku zaspíte,“ vysvetľuje odborník z Hornbachu.

Zaujímavou voľbou je aj osvetlenie na batérie, ako napríklad aranžovacie reťaze, svetelené dekorácie či reálne vyzerajúce sviečky s telom z vosku. Vďaka časovaču môžete mať tieto batériové sviečky na parapete a pri príchode domov vás bude vítať útulné plápolavé svetlo bez nebezpečenstva požiaru. Pre milovníkov vianočných dediniek sú ideálne makety zjazdoviek, mestečiek a ľadových klzísk, ktoré majú okrem LED osvetlenia aj pohyblivé prvky s hudbou.

hornbach_6_1123

Čo sa týka vonkajšieho osvetlenia, obľúbené sú stále klasické LED reťaze v rôznej dĺžke a s rôznym počtom diód. „Ich výhodou je, že umožňujú vyzdobiť vašu záhradu či okolie domu s pomocou jedného kábla. Samostatnou a čoraz obľúbenejšou kategóriou sú záhradné svetelné figuríny,“ dodáva Tadeáš Tenkl z Hornbachu. Ak hľadáte niečo nezvyčajné, siahnite po smart svetelných pásoch Twinkly, ktoré umožňujú nastavenie farieb, efektov a rýchlosť svetiel, alebo si pomocou aplikácie tiež môžete vytvoriť vlastný režim.

Viac informácií sa dozviete na stránke www.hornbach.sk.

Pridajte sa k nám na Facebooku - https://www.facebook.com/HornbachSK/

Zdroj foto: HORNBACH

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.