Svet farieb I.

Odmietate uveriť významnému vplyvu farieb na ľudský organizmus? Nedá sa nič robiť, vaša chyba. Kto uverí, ten iba získa. Poznatky o povzbudivých a liečivých účinkoch farieb sú staré ako ľudstvo samo. No veriť jednoduchým veciam je niekedy zložité...

farby_1122

Skúste však zabudnúť na predsudky a rozohrajte veľkú hru s farbami!

Červená farba je nositeľom energie, symbolom aktivity, silnej vôle a emocionality. Túto farbu obľubujú ľudia so sklonom k dominancii a spontánnosti.

+ P o z i t í v a : Červená farba vám pomôže pri nedostatku energie, rozhodnosti alebo strachu. Povzbudí tiež zlý krvný obeh a prispeje k vybalansovaniu nízkeho krvného tlaku. Červenou by sa rozhodne mali obklopiť ľudia trpiaci zimomravosťou.
– N e g a t í v a : Červená farba je veľmi silná, dráždi nervový systém a u ľudí s nervovými ochoreniami môže podnietiť agresivitu až zúrivosť. Pre cholerikov a "srdciarov" teda platí - STOP červenej! No ani v prípade zdravých ľudí nesmie byť červená v jasnej prevahe a oblečenie, ako aj zariadenie bytu treba vyvážiť modrou a zelenou. Nadmiera červenej farby tiež podporuje necitlivosť, netrpezlivosť, sebectvo a panovačnosť. Úplne nevhodná je pre posteľnú bielizeň!


Oranžová farba je optimistická, priateľská, "kontaktná" farba mladosti, hravosti a túžby po nových zážitkoch. Obľubujú ju ľudia, ktorým nechýba sebadôvera, entuziazmus a guráž.

+ P o z i t í v a : Oranžová farba pôsobí veľmi dobre na nedostatočné trávenie, nechutenstvo, astmu a kŕče. Podnecuje radosť zo života, vieru v budúcnosť, hľadanie nových zmyslov vlastného bytia. Na rôzne konkurzy a do práce sa preto odporúča nosiť aspoň menší doplnok oranžovej farby - šatku, jantárový šperk a podobne.
– N e g a t í v a : Oranžová je rovnako ako červená veľmi silnou farbou; ak jej je priveľa, môže dráždiť a vyvolávať nevraživosť, povrchnosť, pôžitkárstvo a lenivosť.


Žltá farba je symbolom inteligencie, jasného myslenia, osvietenosti, spoločenskosti a samostatnosti. Obľubujú ju ľudia srdeční, veľkorysí, talentovaní a rozhľadení.

+ P o z i t í v a : Žltou farbou možno potlačiť trému, nesústredenosť, nedostatok sebavedomia a melanchóliu. Táto farba podporuje kreativitu a preto je mimoriadne vhodná do študovní, pracovní a priestorov určených na spoločenský život. Žltá tiež pomáha pri cukrovke, kožných problémoch, vyčerpaní a zápche.
– N e g a t í v a : Žltej farbe sa treba vyhnúť pri prepracovanosti, strese, nespavosti, nepokoji, popudlivosti a sklonom k nadmernej kritike. V žiadnom prípade by nemala vládnuť v spálni!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.