Hudba, kino, divadlo pre celé rodiny v Trnave počas víkendu

Napísal Región Trnava 27. august 2021

Trnavu už v piatok 27. augusta rozozvučia tóny rezofonickej gitary na medzinárodnom festivale Malý Dobrofest 2021. V sobotu nebude chýbať filmový večer s Kinom pod hviezdami a v nedeľu finálny koncert Trnavských organových dní či rozlúčka s letom s Kandráčovcami v Jaslovských Bohuniciach. 

trnava_27821

Vrcholiť budú aj predstavenia v rámci podujatia Leto na Korze, kde bude na programe divadlo pre deti.  K tým najzaujímavejším hudobným podujatiam v Trnave nepochybne patrí festival Malý Dobrofest 2021, ktorého v poradí už siedmy ročník sa uskutoční v piatok o 20:00 hod. na Nádvorí v Trnave. Vďaka nemu Trnava ani v tomto roku nepríde o jedinečný zvuk rezofonickej gitary, ktorá oslavuje svoje 95. narodeniny. Koncert bude venovaný pamiatke rodáka z Dolnej Krupej pri Trnave - Jána alebo Johna Dopyeru, vynálezcu rezofonickej gitary, ktorý ju pomenoval pekným slovenským názvom – dobro.

V sobotu 28. augusta sa uskutoční aj ďalšie Trnavčanmi obľúbené podujatie - Kino pod hviezdami. V príjemnom prostredí Parku Bela IV. si budete môcť pozrieť film Raj na zemi od režiséra Jaroslava Vojteka. Nasledovať bude tradične aj diskusia s tvorcami filmu," hovorí Alexander Prostinák, zastupujúci výkonný riaditeľ OOCR Trnava Tourism. 

Nedeľa bude v Trnave a okolí patriť hudbe. V Bazilike sv. Mikuláša zaznie od 20:00 hod. záverečný koncert v rámci podujatia Trnavské organové dni. Predstaví sa Cirkevno-hudobný spolok pri Bazilike sv. Mikuláša s organistom Paolom Bougeatom a dirigentom Danielem Ruzzierom z Talianska. V Jaslovských Bohuniciach sa bude nedeľný večer niesť v znamení rozlúčky s letom. Svoje obecenstvo roztancujú od 19:30 hod. Bystrík banda a po 20:30 hod. hudobná skupina Kandráčovci.

Posledný augustový víkend bude vrcholiť aj podujatie Leto na Korze, v rámci ktorého organizátori pripravili predstavenia pre deti. V piatok 27. augusta to bude Divadlo Agapé a divadelná hra s názvom Malá lyžička z Banskej Štiavnice. V nedeľu sa predstavia Kyselí Krastafci so svojou šou pre deti s názvom Kaukliar hľadá ženu. Obe predstavenia sa začnú o 18:00 hod. na nádvorí radnice v Trnave. 

Zdroj foto: Trnava Tourism, Ružena Šípková, Milan Benkovič, Matúš Koprda

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.