Vyrobte si veľkonočné dekorácie aj doma so Stylemon

Veľká noc je za rohom a mnohí už postupne začínajú vyzdobovať svoje domovy. Pokiaľ by ste chceli tento rok niečo originálne, veselé dekorácie si môžete vytvoriť jednoducho aj sami, a pritom do celého procesu zapojiť aj vašich najmenších.

4_vn_stylemon_24

Fotopostup na výrobu veľkonočného zajka z ponožky

Chcete si doma s deťmi vyčarovať jednoduchú a rýchlu veľkonočnú dekoráciu? Vyskúšajte tohto rozkošného zajka vyrobeného z ponožky. Využiť môžete aj staršiu ponožku, čím zrecyklujete niečo, čo by ste v opačnom prípade možno vyhodili.

Čo budeme potrebovať?
(Všetky pomôcky okrem ryže nájdete v KiKu)

vn_styleman_024

• Ponožku (čím menšia, tým lepšia,
môže byť aj stará)
• Čiernu fixku
• Motúz
• Stuhu na uviazanie mašle
• Pom pom guličky na ňufáčik a chvostík
• Nožnice
• Ryža na vyplnenie

1. Ponožku naplníme ryžou podľa toho, akého veľkého zajka chceme vytvoriť. Pre ľahšie napĺňanie si môžeme pomôcť pohárom, do ktorého ponožku dáme a jej konce prevlečieme cez obrubu pohára smerom von.
2. Zajačika previažeme motúzom na dvoch miestach a vytvoríme tak bruško a hlavu.

vn_stylemon_124

3. Zvyšok ponožky na vrchu odstrihneme po šírke podľa toho, aké dlhé ušká chceme, aby zajko mal. Následne vystrihneme samotný tvar uší.
4. Cez motúzy previažeme okrasnú mašľu.

vn_stylemon_224

5. Zajka následne dozdobíme podľa fantázie – môžeme pridať pom pom gulicky na chvostík a noštek a fixkou nakresliť očká a ústa.

3_vn_stylemon_24

KiK tip: Pokiaľ chcete niečo naozaj originálne, veľkonočné dekorácie si môžete vyrobiť aj sami. V KiK nájdete kreatívnu súpravu na výrobu veľkonočných vajíčok,  pri ktorej sa fantázii rozhodne medze nekladú. Navyše, je to aj skvelá príležitosť ako stráviť čas s rodinou a spoločne sa pri maľovaní zabaviť.

vn_kik_24

Kreatívna súprava na vajíčka, KiK, 2,99 €

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.