Prípitok hodný kráľov

Po Williamovi a Kate je na obzore ďalšia kráľovská svadba. Večný starý mládenec, knieža Albert II. Monacký (53) si 1.-2. júla 2011 vezme za manželku...


...  svoju dlhoročnú priateľku Charlene Wittstockovú (33). Už teraz je známe, že nevesta si oblečie šaty od Armaniho, aj to, že budúci manželia sa odvezú upravenou verziou auta Lexus LS 600h. A my aktuálne vieme, akým nápojom si svadobčania na tejto jedinečnej udalosti pripijú...

Minulý rok monacký dvor oznámil termín svadby svojho vladára, na ktorú jeho poddaní netrpezlivo čakali neuveriteľných 55 rokov! Veď Monako zažilo kniežaciu svadbu naposledy v r.1956, keď sa brali práve Albertovi rodičia - knieža Rainier III. a filmová diva Grace Kellyová.

Knieža Albert je hlavou kniežatstva od roku 2005 a svoju nastávajúcu manželku pozná od roku 2000. Charlene pochádza z Juhoafrickej republiky a je veľkou obdivovateľkou módneho návrhára Giorga Armaniho. Preto nie je prekvapením, že aj jej svadobné šaty budú práve z jeho dielne. Snúbencov povezie špeciálne upravená verzia modelu Lexus LS 600h, pretože Albertovi veľmi záleží na tom, aby auto spĺňalo ekologické normy.

Na takej prestížnej udalosti sa tiež musí podávať jedinečné šampanské. A budúci manželia si také aj vybrali! Exkluzívne šampanské Perrier-Jouët, s 200-ročnou históriou, sa už od svojho založenia v r. 1811 spája s kráľovskými udalosťami. V roku 1861 udelila Jej Kráľovská Výsosť, kráľovná Viktória, šampanskému domu Perrier-Jouët kráľovské privilégium stať sa dodávateľom dvora. Nasledovali ju švédsky dvor a Leopold I. Belgický. Napoleon II. a cisárovná Ruska, Marie Hessea-Darmstadt, boli tiež ctenými patrónmi domu.

Šampanský dom Perrier-Jouët je uznávaný pre výraznú eleganciu svojich vín - je to výsledok jeho výnimočnej vinice a pozoruhodného dedičstva, o ktoré sa v jeho 200-ročnej histórii starali doteraz len siedmi majstri pivníc. Stelesňuje ho ikonické cuvée Belle Epoque, ktoré sa posledných 10 rokov pravidelne podáva práve v Monaku a to na svetoznámom Bále ruží.

Po svadobnom obrade, ktorý sa bude konať na nádhernom nádvorí paláca kniežaťa Alberta, budú niektoré z najprestížnejších cuvée Perrier-Jouët súčasťou recepcie, vrátane oficiálnej večere. Na počesť tejto historickej udalosti sa bude podávať personalizované cuveé. Lionel Breton, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ pre Martell Mumm Perrier-Jouët, k tejto významnej udalosti poznamenal: „Šampanský dom Perrier-Jouët sa zrodil z ľúbostného zväzku jeho zakladateľov Pierra Nicolasa Perriera a Adèle Jouëtovej pred 200 rokmi. V tomto osobitnom roku dvestého výročia domu sme hrdí a teší nás, že môžeme byť súčasťou jedinečnej svadby kniežaťa Alberta II. Monackého so slečnou Charlene Wittstockovou prostredníctvom našich prestížnych cuvée".

Toto výnimočné šampanské si môžete vychutnať tiež na Slovensku. Jeho výhradným distribútorom je spoločnosť Jan Becher – Slovensko a nájsť ho môžete v špecializovaných predajniach, prípadne nárazovo aj v ponuke najväčšieho slovenského veľkoobchodného reťazca METRO Cash & Carry SR. Zakúpiť sa dá taktiež prostredníctvom e-shopu http://www.janbecher.com/b2b/perrier-jouet. Jeho jedinečnú chuť si môžete užiť napríklad aj v známej reštaurácii Flowers v Bratislave. Na Slovensku sa tohto exkluzívneho šampanského predá okolo 150 litrov za rok a jedna fľaša vyjde približne na 130 €.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.