9 trendových svadobných šiat

Zamerali sme sa na najkrajšie svadobné kolekcie, ktoré nájdete vo všetkých ateliéroch. Poďme zistiť, aké sú najzaujímavejšie trendy svadobných šiat z prehliadkových mól a kolekcií roku 2024, sú čoraz odvážnejšie a približujú sa vkusu Haute Couture.

Klasické tvary inšpirované 90. rokmi sú v kontraste s maximalistickými detailmi, ako sú nadrozmerné mašle a dôležité vrstvenie, ale na scéne dominujú aj boho chic modely, krátke línie a odvážny vzhľad, ktorý je čoraz úspešnejší.

1) Pastelové svadobné šaty

Obľúbené sú modely v pastelových farbách, najmä v odtieňoch ružovej a fialovej. Jednofarebné modely sa v nových kolekciách striedajú s kvetinovými verziami alebo s oveľa živšími viacfarebnými detailmi.

1_svadba_020524

MILLA NOVA, NICOL model Aqua

2) Svadobné šaty s mašľami

Mašle, ako dekoratívny prvok sú čoraz väčšie a dôležitejšie. Objavujú sa na výstrihoch, páse, bokoch a na chrbte.  Vynikajúco pridajú objem na strategických miestach.

2_svadba_020524

ANTONIO RIVA

3) Svadobné šaty v štýle spodnej bielizne

Tie, ktoré fascinuje zvodnejší štýl, budú milovať trend 2024 svadobných šiat inšpirovaných spodnou bielizňou. Strihy šiat pripomínajú ľahkú košieľku v sofistikovanejšom prevedení či intímne korzety. Nechýbajú vysoké rozparky, veľký otvorený chrbát a ľahké transparentné materiály.

3_svadba_020524

4) Krátke strihy

Veľmi obľúbené sú aj krátke strihy a často veľmi krátke modely, je to viac ležérny svadobný vzhľa, ktorý je vhodný pre subtílnejšie nevesty. Strihy sú najrozmanitejšie, od púzdrových šiat po elegantné modely, od tvarov 50-tych rokov s plnou sukňou až po štruktúrované, volánové modely.

4_svadba_020524

ATELIER EME

5) Trendy 90.rokov na svadobných šatách

Vyznačujúcú sa širokými aj vysokými výstrihmi a objemnými detailmi, od sukne až po rukávy nazberkané do tvaru balónov.

5_svadba_020524

WHITE ONE

6) V štýle BOHO CHIC

Typické sú modely splývavých tvarov s vintage šik vyšívanými detailmi. Nádherné výšivky s efektom makramé a vejárovité rukávy pripomínajú módu 70. rokov.

6_svadba_020524

ATELIER EME

7) Výstredne dvojfarebné svadobné šaty BLACK&WHITE

Čierne alebo čiernobiele svadobné šaty s tmavým detailom patria medzi najzaujímavejšie trendy, ideálne na druhú svadbu alebo tematické svadby.

7_svadba_020524

NICOLE, GALIA LAHAV model Onyx

Nicole Spose nám ponúka jednu z najzaujímavejších variácií s čiernym živôtikom, ktorý pokračuje veľkou ladiacou mašľou na chrbte. Trendový nápad, ako sa vo svoj svadobný deň cítiť skutočne jedinečne!

8) Šaty s výraznými detailmi

Maxi mašle, pompézne rukávy, pierka, dôležité objemy na sukniach, prekrývajúce sa partie a volány, patria v tomto roku k tým najobľúbenejším.

8_svadba_020524

9) Nohavicové svadobné modely

Ďalším rýchlo rastúcim trendom sú svadobné modely s nohavicami, od jednodielnych overalov až po rafinovanejšie obleky. V predchádzajúcich rokoch boli vyberané predovšetkým pre civilné sobáše, dnes sú čoraz obľúbenejšou voľbou aj pre cirkevné sobáše. Výtvory, ktoré spochybňujú konvencie, ale robia to štýlovo!

9_svadba_020524

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.