Doplnky ženícha...

... majú dotvárať a dolaďovať svadobný pár, chybou je ak sa stanú stredobodom pozornosti na úkor nevesty a ženícha. Ženích, či už bude mať oblek (jednoradový alebo dvojradový), frak či žaket, by mal ladiť so štýlom šiat nevesty. Preto je vhodné, ak pôjdu vyberať svadobný oblek spolu. 

frrepik_groom_bride

V tento deň bývajú ženísi vo výraznejších farbách a netreba sa ich báť. V letnom období sa okrem tmavých oblekov s farebnými doplnkami, hodia svetlejšie odtiene šedej a béžovej.

"Korsáž" – perko sa nosí na klope ženíchovho obleku, zväčša sa použije naaranžovaný kvet. V prípade fraku sa používa len karafiát. Ženích má mať v náprsnom vrecku vreckovku, ktorú však nepoužíva.

freepik_korsaz

Šperk
U ženíchov sa nepredpokladá, že budú "ošperkovaný". Šperkom v ich prípade sú prípustné manžetové gombíčky, pri žakete .

freepik_acessories_groom

Svadobný oblek (jednoradový či dvojradový) je v jednej farbe. Košele môžu byť v rôznych farbách, taktiež kravaty. Topánky čierne.

Frak sa stáva v poslednej dobe stále viac obľúbeným oblekom novomanželov, napriek tomu, že je to výhradne spoločenský, slávnostný odev. Sako je v čiernej farbe (až na výnimky z tropických krajín), má typické krovky, ktoré siahajú až pod kolená. Rozdiel medzi klasickým oblekom a frakom je, že sa nezapína. Nohavice sú lampasmi a opticky predlžujú postavu. Vesta je len v troch farbách, bielej, čiernej a smotanovej. Má veľký výstrih až k pásu a niekedy sa nahrádza širokým pásom z lesklého materiálu totožnej farby s motýlikom. Motýlik je väčšinou z bielej farby, ako aj košeľa s naškrobeným golierom. Čierne lakované topánky a ponožky (rovnakej farby) sú nevyhnutnosťou.

Žaket je sako so zaoblenými krajmi. Ženích v ňom oblečený pôsobí vyššie a štíhlejšie. Žaket môže byť vo viacerých farbách (povolené sú klasická čierna, tmavo šedá, tmavo modrá a tmavo zelená), v takýchto prípadoch je sako predĺžené nad kolená. Súčasťou žaketu je vesta s perlovými gombičkami v inej farbe. Nohavice sú prúžkované bez lampasov. K žaketu sa nosí kravata alebo askot. Askot je široká šatka obkrútená jeden alebo dvakrát okolo krku, pričom sú zaviazané konce pripevnené na hruď ihlicou. Podobne ako pri fraku sú čierne lakované topánky a ponožky (rovnakej farby) nevyhnutnosťou.

Zdsroj foto: Freepik

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.