Príprava na zimnú svadbu

Svadba v chladnom období má svoje výhody, vonkajšie teplo nahrádza vrúcny vzťah s blízkymi, ktorí sú pozvaní na váš výnimočný deň. Chcete svadbu trochu odlišnú od obvyklej, ale bez toho, aby ste úplne narušili tradície? Myslite na obrad v zime.

freepik_wedding_couple_winter22

Zdroj foto: Freepik.com

Dokonalé šaty

Výber zimných svadobných šiat treba určite robiť s ohľadom na miesto konania svadby, treba mať na pamäti chlad, možnú zmenu počasia vzhľadom na zvolené ročné obdobie. Určite si budete musieť vybrať model svadobných šiat, ktorý je lichotivý k vašej postave, prispôsobiť aj materiál z ktorého sú ušité vzhľadom na počasie, k tomu vybrať správne doplnky a farbu, ktoré sú potom podľa vášho výberu.

A nezabudnite na svadobné topánky -  sú vždy jedným z kúziel budúcich neviest. Nemusia to byť vždy lodičky  či balerínky. Moderná nevesta môže byť aj v „svadobných teniskách“, ktoré je možné personalizovať aj napísaním dátumu a mena dovnútra či na povrch, pre tých, ktorí milujú jedinečné predmety.

twinset_milano_22

Zdroj foto: TWINSET MILANO

Čižmy pod kolená ale aj nad kolená v bielej či pastelovej farbe, zdobené vyšivkou, kamienkami, zadným šnurovaním v kombinácii, vždy s krátkymi šatami, aby dostatočne vynikli.

svadba_1122

Členková obuv môže byť zdobená látkovými mašličkami, z lurexu, so zdobeným opätkom, výstelkou a okrajmi z umelej kožušiny, aby boli vaše nohy v teple.

Kytica

Napriek ročnému obdobiu existuje niekoľko možností na zimné kytice, amaryllis, čemerice a dokonca aj vianočné hviezdy, ak oslavujete svadbu tesne pred Vianocami. Zaujímavý je  mix „klasických“ kvetov, ako sú ruže s určitými odkazmi na zimné obdobie, ako sú červené bobule pripomínajúce podrast pokrytý snehom. Ak si vyberiete farbu, najlepšia rada je pripomenúť si ju aj pri príprave, líčení či obliekaní. Nezabudnite, že svadobná kytica je najobľúbenejším doplnkom dňa, ak chcete uniknúť tradícii hádzania, môžete si ju aj uschovať, aby ste uchovali živú spomienku na váš najkrajší deň. 

freepik_wedding_winter22

Zdroj foto: Freepik.com

Vlasy a make-up

Ak máte obľúbeného kaderníka/čku, skúste sa s ním dohodnúť na voľbe najvhodnejšieho účesu (najlepšie pozná vaše vlasy) a prispôsobte účes k typu šiat.  Chcete byť originálna? Skúste zmenu faby na vlasy, ale dajte tomu aspoň 2 mesiace... a vyskúšajte účes ešte pred svadobným dňom.

Prejdime k make-upu, začnime pleťou: keďže ste v zime, pokiaľ nemáte olivovú pleť v základe, budete skôr „svetlá“ nevesta. Ak sa vám páči o niečo výraznejší vzhľad, vždy môžete využiť rýchle a jednoduché opálenie v spreji, alebo sa rozhodnúť pre prirodzenejší make-up, všetko však musí ladiť s vlasmi podľa zvoleného účesu. Čo sa týka samotného líčenia, väčšinou sa volí podľa farieb pleti, očí a vlasov, no spoľahnúť sa môžete aj na kombináciu s vašou kyticou.

Organizácia

Ak ste sa rozhodli pre svadbu v zime, vedzte, že chladné obdobie má svoje čaro. Určite budete mať menší problém nájsť voľné priestory, kostol či obec, kde  sa vám bude najviac páčiť a aj všetky služby budú viac ústretové k vašim potrebám. Je však lepšie urobiť si dôkladny prieskum spojený s ochutnávkou a nakoniec to všetko vyhodnotiť. Nestačí nájsť len deň, kvôli ktorému zľavíte aj na predstavách a kvalite.

Aký obrad uprednostňujete?  

Cirkevný alebo občiansky? Je nevyhnutné si overiť, ako a kedy absolvovať predmanželský kurz vo vašej farnosti a u kňaza si overiť podrobnosti o náboženskom obrade: harmonogramy, ústupky za kvety a fotografie, podmienky pre svedkov...

Ešte musíte vybrať a rozhodnúť niekoľko vecí... 

Pozvánky, fotografie, filmovanie, spôsob dopravy hostí a ubytovanie, svadobné výslužky ...
Rozmýšľali ste nad tým, kde a kedy budete mať svadobnú hostinu či recepciu? Večera, obed či jednoduché občerstvenie si aj v zime zaslúži správne miesto s rôznymi možnosťami výberu. 

Svadobné výslužky

V súčasnej dobe sa  čoraz viac upúšťa od klasickej a bohatej výslužky - iný kraj, iný mrav, ale čím kreatívnejšia forma, tým viac zostane v pamäti hostí.  Nemusia byť vždy len o zákuskoch a víne či alkohole. V súčasnosti sa „nosia“ makronky, perníčky, minitortičky, oblátky či  personifikované čokoládky. Dobrá rada na záver, výslužky v krabičkách majte pripravené už vopred a vy ich  bez starostí porozdávate hosťom.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.