S čím sa môžete stretnúť u dojčiat?

Ak máte dieťatko vo veku troch mesiacov, určite viete, že aj vášmu drobčekovi môže hroziť intolerancia laktózy a dojčenská kolika. O týchto dvoch veľkých problémov, ktoré potrápia takmer každé dieťatko a jeho rodičov si povieme v riadkoch nižšie.


Najskôr by sme začali dojčenskou kolikou. Čo to je a ako vzniká?

Dojčenská kolika vie spôsobiť množstvo problémov

Dojčenskú koliku by sme mohli nazvať aj ako nevysvetliteľnú nespokojnosť bábätka. Prejavuje sa intenzívnym plačom, ktorý trvá aj viac ako tri hodiny. Dojčenská kolika neprechádza len tak zo dňa na deň. Vaše dieťatko môže potrápiť oveľa dlhšie, čo vôbec nie je dobré. Trojmesačnú dojčenskú koliku môžete zmierniť tak, že vášmu dieťatku budete masírovať bruško alebo zacvičíte nožičkami. Kolienka pritláčate na bruško a tým uvoľníte vetry. Dôležité rady, ako si poradiť s dojčenskou kolikou môžete nájsť na webe detskekoliky.sk.

Neznášanlivosť laktózy alebo intolerancia laktózy

Intolerancia mliečnych výrobkov je to isté ako intolerancia laktózy. Spôsobuje ju neprítomnosť enzýmu laktáza alebo jeho nedostatočná činnosť. Aj mamičky malých dojčiat sa stretávajú s takouto nepríjemnosťou. Skúste si poradiť s týmto zdravotným problémom. Portál detskekoliky.sk vám dokáže pomôcť s intoleranciou laktózy. Uľavte vášmu dieťatku a zatočte s touto poruchou. Ak neviete, či aj vaše dieťa má intoleranciu laktózy, skúste sa zamerať na kvalitu stolice. Ak je stolica príliš riedka a vaše dieťatko neustále plače, poraďte sa s lekárom a zvoľte nasledujúci postup. 

Vaše dieťa upokojte

Aj keď viete, že vaše dieťatko trpí a neustále plače, skúste ho položiť na priestranný matrac 195 x 85. hladkajte ho po brušku alebo si ho k sebe pritúľte. Robte všetko pre to, aby sa vaše dieťatko upokojilo. Prítomnosť mamičky je dôležitá. Dieťatko to cíti.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.