FIES...

...je skratka Forel International Elementary School - bilingvistickej súkromnej základnej školy. Informácie o nej nám poskytla riaditeľka školy Zarin Buckingham.





femme: Čím sa vaša základná škola líši od tradičnej základnej školy?
Z. Buckingham: Naša škola je dvojjazyčná (od prvého ročníka), čo znamená, že deti sa všetky predmety učia v angličtine (samozrejme, okrem slovenského jazyka). Spočiatku je učebná látka deťom podávaná v slovenčine; neskôr, keď sa deti v cudzom jazyku "udomácnia", v angličtine.
Pre predškolákov organizujeme jazykovú prípravku, starší žiaci nastupujúci do vyšších ročníkov absolvujú jazykový kurz.
V triedach je maximálne 12 detí a už od prvého stupňa je každý predmet vyučovaný iným učiteľom (podľa aprobácie). Veľký dôraz kladieme na etickú výchovu.

femme: Ktoré vlastnosti a zručnosti žiakov váš štýl výuky podporuje a rozvíja predovšetkým?
Z. Buckingham: Okrem všeobecného vzdelania ponúkame deťom rozšírenú výuku výtvarných aktivít, návštevy plavárne a možnosť zapojiť sa do školského speváckeho zboru alebo hodín baletu. Keď deti zvládnu komunikáciu v angličtine, môžu sa začať učiť ďalší jazyk (francúštinu, nemčinu).
Snažíme sa v deťoch podporovať záujem o všeľudské problémy, rozširovať ich rozhľad a zapájať ich do rôznych medzinárodných súťaží (kreslenie, písanie rozprávok a pod.).

femme: Ako je to u vás s integráciou problematických detí?
Z. Buckingham: Deti s poruchami učenia u nás nemáme. Tento typ žiakov vyžaduje špeciálny prístup, ktorý pri dvojjazyčnej výuke nemôžeme poskytnúť. Problémy v správaní detí riešime s pomocou psychológa.

femme: Majú pedagógovia vašej školy za sebou nejakú špeciálnu prípravu?
Z. Buckingham: Naši učitelia sú absolventami pedagogických fakúlt, pričom ovládajú anglický jazyk (v takej miere, aby v ňom mohli vyučovať). Okrem toho absolvujú špeciálne školenia z pedagogiky.

femme: Ako by bolo možné v skratke charakterizovať vašu školu?
Z. Buckingham: Forel International Elementary School poskytuje žiakom znalosť minimálne jedného svetového jazyka a základné vzdelanie v plnom rozsahu. Samozrejmou súčasťou výuky je individuálny prístup ku každému žiakovi a otvorenosť pedagógov smerom k novým myšlienkam a trendom.
Náš učebný plán bol schválený Pedagogickým ústavom aj Ministerstvom školstva SR a žiaci našej základnej školy sa môžu bez obáv uchádzať o štúdium na všetkých stredných školách.

KONTAKT:
Forel International Elementary School
Zarin Buckingham, M. A
Černyševského ul. č. 8, 851 01 Bratislava
tel.: 0905 365 014
www.aforel.com
e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.