Detská izba...

...by v žiadnom prípade nemala byť odkladacím miestom staršieho nábytku... Pre tých najmenších, ktorí začínajú skúmať svet, musí byť táto miestnosť predovšetkým bezpečná.

>> Móda >> Aktuálne >> Detská izba...

- Malé deti majú bohatú predstavivosť, obrovskú zvedavosť a žiadne životné skúsenosti. Všetko spolu je skutočne dostatočným dôvodom na to, aby rodičia pri zariaďovaní detskej izby na maximum vybičovali svoju predvídavosť, a vyhli sa tak možným nepríjemnostiam či dokonca tragédiám.

- Výrobcovia nábytku a zariadení pre deti musia dodržiavať medzinárodne platné bezpečnostné predpisy a parametre, ktoré sa zvyčajne nachádzajú na zadnej strane výrobkov. Samozrejme, všetky údaje treba brať s určitou rezervou a uplatňovať v praxi informácie aj z iných zdrojov...

- V prípade, že dieťa bude od útleho veku spávať samé vo svojej izbičke, musí byť táto miestnosť v blízkosti rodičovskej spálne; zároveň však musí byť dostatočne vzdialená od hluku obývacej miestnosti a "epicentra diania" slovenských domácností, t.j. kuchyne.

Bezpečnostné pravidlá pre detskú izbu tých najmenších:

1. Elektrické zásuvky doplňte bezpečnostnými krytmi a zakryte všetky viditeľné elektrické vedenia.2. Výhrevné telesá oddeľte od priestoru ochrannými krytmi; pokiaľ je to možné, nepoužívajte v detskej izbe parafínové alebo olejové výhrevné telesá.
3. Namiesto voľne stojacich lámp zvoľte pevne montované lampy na stenu alebo strop.
4. Dbajte na bezpečnosť detskej postieľky: musí byť stabilná, bez vyčnievajúcich častí, odporúčaná vzdialenosť medzi jednotlivými tyčkami je 37-50 mm; ak je bočná strana postieľky pohyblivá, musí mať bezpečnostnú poistku.
5. Skrinky a policové zostavy upevnite v detskej izbe o stenu; rohy skriniek a stolov "ošetrite" plastovými koncovkami.
6. Pre nízko umiestnené okná a dvere zvoľte bezpečnostné sklo; na okná umiestnite bezpečnostné poistky.
7. Prístup ku schodom zataraste rebríkovou zábranou.
8. Všímajte si, či nátery nábytku a ostatných povrchov sú bezolovnaté a netoxické.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.