Prvá pomoc v trimestri

Počas gravidity sa u niektorých žien prejavujú v prvých mesiacoch rôzne zdravotné problémy, my vám ponúkame tipy na ich zmiernenie. Naše tipy vychádzajú z "babičkinej lekárničky", ktorá vyžívala hlavne liečivé bylinky vo forme čajov alebo tinktúr. 

pregnance_30818

V súčasnej dobe bylinky môžete nahradiť namiesto chemicky pripravovaných liekov za podmienky, že sa budete riadiť základnými pravidlami týkajúcich sa byliniek. Všetky uvedené bylinky sú vhodné pre tehotné ženy, niektoré liečivky sa však odporúčajú len do 26. týždňa tehotenstva, preto je potrebné poradiť sa s lekárom alebo lekárnikom.

Liečivky alebo prípravky z nich sú dostupné v lekárňach a čajovniach, niektoré z nich si možno nazbierať na vhodných miestach a vysušiť. Budúcim mamičkám pomáhajú zbaviť sa sprievodných problémov počas tehotenstva.

Anémia

Na čaj potrebujete jednu polievkovú lyžicu žihľavy, ktorú zalejete vriacou vodou a necháte lúhovať desať minút. Konzumáciou červenej repy, šošovice, trstinovej melasy a marhúľ čerstvých alebo sušených povzbudíte krvotvorbu.

Rannú nevoľnosť zmiernite tinktúrou zo zázvorovníka lekárskeho, harmančeka pravého, mäty piepornej a medovky lekárskej. Pri prvých náznakoch nevoľnosti užívajte 2/3 kvapky z tinktúry. Kandizovaný zázvor tiež pomáha pri nevoľnostiach.

Zápchu zmiernite nesladenou čerstvou šťavou z jabĺk nalačno, ktorá navyše obsahuje horčík, železo, kremík a draslík. Konzumáciou potravín bohatých na vlákninu – obilné vločky a celozrnné pečivo.
Hemoroidy zmiernite konzumáciou pohánky a surového ovocia a zeleniny. Na potieranie je vhodný extrakt z hraba obecného.

Vaginálne infekcie zmierni sedací kúpeľ:

P o t r e b u j e t e: 20 g harmančeka pravého, 20 g listov šalvie lekárskej a 20 g dubovej kôry
P o s t u p: 4 polievkové lyžice zmesi vložte do 6 litrov vriacej vody, varte cca. 3 minúty a potom nechajte odstáť 30 minút, pred použitím sceďte.

Opuchy zmiernite pravidelným prísunom tekutín, konzumáciou jabĺk a špargle.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.