Dentálna hygiena u detí a jej dôležitosť

Pri dôležitých rozhodnutiach týkajúcich sa zdravia vašich detí nezabudnite na zuby a ďasná. V porovnaní s deťmi so zlým zdravím ústnej dutiny majú deti, ktoré si v mladom veku osvoja dobré návyky ústnej hygieny, oveľa menšie problémy so zubami a celkovým zdravím počas celého života. 

hygiena zubky19

Ako rodič hráte veľmi dôležitú úlohu pri učení sa návykov správnej starostlivosti o zuby, ktoré následne ovplyvňujú aj ich úsmevy po celý život. Štúdie ukazujú, že zubný kaz je najbežnejším chronickým ochorením detí a ak sa nelieči, môže viesť k bolestiam a infekciám, ktoré spôsobujú problémy s hovorením, jedením a celkovým zdravím.

Dobrá správa je, že týmto bežným problémom sa dá takmer úplne predísť pravidelnými návštevami u zubára, dentálnou hygienou a dôslednou starostlivosťou doma. 

Dentálna hygiena by mala byť súčasťou v starostlivosti o každodenné zdravie. Stačí ju absolvovať dvakrát do roka a trvá iba niekoľko desiatok minút. Vieme ňou predísť pred rôznymi deštrukčnými procesmi ako sú povlaky, kazy, ochorenia ďasien a iné, čo môže viesť až k paradentóze. Vlákna, ktoré držia zuby v kosti, ešte zatiaľ nahradiť nevieme, vieme iba správnou ústnou hygienou a dentálnou hygienou predísť situácii, aby sme svoj vlastný zdravý zub museli vymeniť za zubný implantát

Jedným z dôležitých spôsobov, ako udržať zdravý úsmev detí, je plánovať pravidelné kontroly u svojho zubného lekára a pravidelná dentálna hygiena, ktorá vedie k zachovaniu vlastných zubov po celý život. Naplánujte si dentálnu návštevu svojho dieťaťa ešte dnes.

Máte ďalšie otázky týkajúce sa zubného zdravia detí? V našej zubnej ambulancií Dental Care Dr. Rosa,vám radi zodpovieme vaše otázky. 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.