Horúca exotika v zime

Napísal Petronela Sadloňová 13. december 2010

A je to tu. Slnečné lúče už dávno nezohrievajú, len sem tam vykúkajú spoza sivých mrakov.


Čoraz viac Slovákov sa rozhoduje pre zimný oddych pri mori. Podľa aktuálnych štatistík percento ľudí, ktorí cestujú v čase Vianoc za exotikou, dokonca narastá. Stačí sa rozhodnúť pre správnu destináciu. Pri výbere krajiny, kde budete tráviť zimno-letnú dovolenku, je vhodné overiť si momentálne počasie. Internet, prípadne samotný meteorologický ústav vám poskytne dostatok informácií či varovania pred nepriaznivými vplyvmi počasia. Vo všeobecnosti sú v ponuke cestovných kancelárií zájazdy do tropických oblastí, ako sú Karibské ostrovy, Bali, ďalej Thajsko, Egypt, Dominikánska republika či Kuba


Na čo nesmiete zabudnúť

Samozrejme, bez platného cestovného pasu sa mimo Európsku úniu zrejme nedostanete. Pre prípad straty odporúčame mať so sebou aj fotokópiu dokladu, jednoznačne si ho však uložte na iné miesto ako pas. Zabudnúť by ste nemali ani na cestovné poistenie, ktoré si dnes vybavíte už aj online cez internet či formou SMS správy. Stačí vám malá hotovosť, praktickejšia bude platobná karta. A čo je rovnako dôležité, pribaľte si so sebou aj lieky, ktoré užívate. Pred plánovanou cestou je zároveň dobré kontaktovať odborné pracoviská, ktoré vám dajú dostatok informácií aj o aktuálnych rizikách infekcií v exotických krajinách. V závislosti od oblasti, ktorú chcete navštíviť, dĺžky pobytu, ročného obdobia, vášho veku a zdravotného stavu vám ich pracovníci zároveň odporučia aj vhodné očkovania.

A balíme kufre...

Myslite na to, že pre každý druh dopravy sa hodí iná batožina. My sa vzhľadom na ďalekú exotiku zameriame na tú leteckú. Kvôli lepšej manipulácii, bezpečnosti a obmedzenej hmotnosti, sa odporúča použiť pevné, no zároveň ľahké kufre na kolieskach. Ako príručnú batožinu si cez plece prehoďte praktickú kabelku či tašku, ktorá vám na dovolenke poslúži aj na výletoch. Apropo, kufor! Nie je totiž kufor ako kufor. Ani náhodou nie je ťažké nechať sa ovplyvniť super akciovou cenou a kúpiť si parádny nepodarok. Takže, pozor! Pri kúpe kufra obzvlášť platí, že si všetko dvakrát zvážte. Plánujete ho totiž zveriť do rúk leteckých nakladačov, ktorí sa s ním maznať určite nebudú.

Kvalita, funkčnosť, štýl

Nenechajte sa v obchodoch zlákať nízkou cenou, neobvyklým dizajnom či peknou prackou. Hľadajte kvalitu a funkčnosť! Overte si pevnosť materiálu či koliesok, spôsob uzamykania. Neváhajte sa predávajúceho opýtať na záruky a prípadnú výmenu koliesok. Uistite sa, že batožina, ktorú si vyberiete, je vyrobená z vode odolného materiálu. Ak ste však do obchodov vyrazili v hodine dvanástej a nemáte dosť času na dlhé skúmanie a vyberanie, máme pre vás tip, ktorý určite nesklame. Sú to batožiny od firmy SAMDEX. Táto spoločnosť dlhodobo prináša na trh vysoko kvalitné, odolné, silné a dobre zabezpečené kufre. A to všetko v jedinečných modeloch a farbách. Zákazníci sa pre spokojnosť s dôverou opätovne obracajú práve na firmu SAMDEX, aby mali záruku, že si kupujú kvalitu, funkčnosť, štýl... Kompletnú ponuku nájdete aj na webovej stránke www.samdex.sk, kde jednoduchým systémom funguje aj e-shop.


Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.