Do Čiech na bežky

Patríte medzi milovníkov tohto zimného športu a chcete spoznať množstvo bežeckých tratí mimo Slovenska? Ponúkame vám výber najlepších z nich u našich susedov.

>> Móda >> Aktuálne >> Do Čiech na bežky

Bežecký raj na Vysočine nájdete v Novom Meste na Morave. Nájdete tam závodne trate, na ktorých sa tam robia každoročne súťaže v lyžiarskom areály pri hotely SKI. Trate sú upravované najmodernejšou technikou a sú prístupné zadarmo v čase, keď sa nekonajú súťaže. Popri závodných trás sa v okolí mesta nachádza sieť kvalitných turistických bežeckých trás v dĺžke 120 km. Výhodou je dobrý terén v lyžiarskom stredisku osvetlený.

Šumava ponúka ideálne podmienky pre zimnú turistiku na bežkách. Pre rozsiahle Šumavské Pláne sú charakteristické mierne stúpania a zjazdy. Zaujímavé sú trasy popri plavebných kanálov. Trasy, ktoré presahujú dĺžku 400 km sú udržované od 15.12. do 31.3.. Šumavská
Kvilda je významnou križovatkou bežeckých trás, ktoré sa rozbiehajú na všetky svetové strany. Kvilda je najvyššie položená obec, preto lyžovanie bude o to príjemnejšie. Bežecké trasy sú dobre značené smerovkami so symbolmi lyžiarov.

Jizerské hory - Vesec lyžiarsky areál sa nachádza v blízkosti MHD a trate sú denne upravované. Prvá časť bežeckej trate v dĺžke 1,5 km je upravená pre klasické lyžovanie aj pre korčuľovanie, druhá časť v dĺžke 2,5 km je upravené len pre korčuľovanie. Trate sú osvetlené a je tam nainštalovaná časomiera.
Najkrajšia z bežeckých trás v Čechách je Jizerská magistrála zahŕňa nenáročné trasy v dĺžke 115 km. Má päť základných bežeckých trás, ktoré sú na každom rázcestí dobre označené orientačnými mapami s údajmi o dĺžke a zostávajúcej trasy a možných ďalších smeroch. V neposlednom rade potešia stánky na občerstvenie popri trase, ktoré sú otvorené počas víkendov po celú sezónu (na Hřebínku, Na Knajpe...)

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.