Aerofóbia...

....je strach z lietania, ktorú prežívajú minimálne štyria ľudia z desiatich. Príčiny tejto fóbie sa dajú účinne a konečne vyliečiť vhodne zvolenou psychoterapiou.

Nejeden z nás pred letom i počas pristávania pociťuje mierne dráždenie v žalúdku a nervozitu, ktorú vieme racionálne zvládnuť. Iní svoje obavy nevedia potlačiť a ich strach prechádza až do panického strachu z lietania – aerofóbie. Podľa výskumu pre leteckú spoločnosť, najväčší strach mávajú vekovo najstarší cestujúci bez ohľadu na pohlavie.

Dôvody, ktoré vedú k tomuto strachu sú u žien a mužov rozdielne. Pre všetky vekové kategórie žien vo všeobecnosti platí strach z pádu lietadla. Ženy do 40.roku života majú strach ešte z možného únosu lietadla a terorizmu. U starších žien sa prejavuje navyše strach z uzavretého priestoru – klaustrofóbie, ktorý nie raz prerastá do paniky.

Mužov vo všeobecnosti trápi bezmocnosť zasiahnuť v prípade problému, strata kontroly a v neposlednom rade strach z výšky. Tieto výsledky prieskumu majú slúžiť ako podklady pre praktické využitie špeciálnej terapie liečby aerofóbie.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.