Aby sa cestovanie autom nezmenilo na drámu

Cestovanie na dovolenku predchádza niekoľkým hodinám výberu oblečenia, balenia, ale aj množstvu stresu. Keď však cestujeme autom, uvedomujeme si, že v podstate máme jednu veľkú výhodu.

lady auto 1200x800

Nemusíme sa spoliehať na verejné dopravné spoje; môžeme si zobrať podstatne viac oblečenia, ako by sme si mohli dovoliť do lietadla/ vlaku a hlavne – môžeme si robiť prestávky, kedykoľvek sa nám zachce.

Aby sa však cestovanie nezmenilo na drámu, mali by ste si za volant sadať jedine vtedy, ak máte dostatočnú prax a viete perfektne jazdiť. Určite ste si počas sviatkov všimli takzvaných sviatočných vodičov, ktorí brzdili premávku, znervózňovali ostatných vodičov a čo je najhoršie – spôsobovali dopravné nehody. Ak patríte k tým, ktorí jazdenie nemajú až tak v malíčku, radšej si za volant preventívne nesadajte. Keď tak, prihláste sa a chodievajte pravidelne na kondičné jazdy buď u autoškoly, v ktorej ste si robili vodičský preukaz, alebo aj u jej konkurencie. Pre istotu sa popýtajte svojich známych, či nemajú skúsenosti s kondičnými jazdami.

Pravidelné vetranie auta

Cestovanie autom sa môže zmeniť na drámu nielen vtedy, ak počas cesty stretnete sviatočného vodiča, ale aj vtedy, keď si v priestoroch auta nevyvetráme. Najmä cez letné mesiace pociťujete únavu počas cesty. Je to samozrejmosť, pretože teploty stúpajú do extrémnych hodnôt a môžu spôsobiť kolaps organizmu. Snažte sa preto zabezpečiť si počas cesty pravidelný prísun čerstvého vzduchu. Dosiahnuť to môžete pomocou deflektorov. Deflektory sú protiprievanové lišty, ktoré vám zabezpečia prirodzenú cirkuláciu vzduchu. Je to podstatne zdravšia výmena vzduchu ako prostredníctvom klimatizácie.

Usporiadanie batožiny

Počas cesty nám vie skomplikovať ničím nerušené cestovanie aj „cestujúca“ batožina. Akonáhle nemáme batožinu rozmiestnenú správne, môže sa stať, že ak odbočíte do prudkej zákruty, obsah kufra vám môže lietať z jednej strany na druhú. Určite nepríjemná záležitosť, nemyslíte? Keď si však kúpite vaničku do kufra a umiestnite ju doň, s takýmto problémom sa určite nestretnete.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.