Tieto veci noste v aute počas zimy

Zima je krásne ročné obdobie, najmä keď trávite čas na zjazdovkách, alebo naopak v pohodlí vyhriateho domova. Nepríjemnosti môžu nastať keď sa neviete dostať do auta kvôli zamrznutým dverám, máte ťažkosti so štartovaním alebo cez zamrznuté čelné sklo nevidíte na cestu. Preto vám prinášame vám zoznam pomocníkov - vecí, ktoré by ste určite mali nosiť v aute počas zimy.

auto_arval_vodicka

Škrabka na okná

Zo zákona ste ako vodiči povinní očistiť pred jazdou čelné a predné bočné sklá od snehu a námrazy. Taktiež by ste mali zo strechy a kapoty vozidla odstrániť kusy ľadu alebo snehu, ktoré by sa mohli uvoľniť počas jazdy. Túto úpravu by ste nemali vykonať len preto, lebo vám to hovorí zákon, ale aj z dôvodu vlastnej bezpečnosti.

Na výber máte najmä z dvoch možností škrabiek: klasických, alebo s metličkou. Následne vám skrehnuté prsty môže zohriať vyhrievaný volant vozidla Opel Grandland.

Rozmrazovač zámkov 

Rozmrazovače zámky nielen rozmrazia, ale aj pôsobia preventívne. Taktiež ich premažú a prečistia. Predávajú sa v rôznych podobách, napríklad ako kvapky, spreje, alebo v elektronickej verzií. Problém so zamrznutými zámkami je automaticky vyriešený napríklad vo vozidle Opel Astra, kde sa do vozidla dostanete aj bez kľúčov. Auto sa automaticky odomkne, keď sa k nemu priblížite.

Snehové reťaze, lopata, štartovacie káble, deky,...

Všetko uvedené by malo tvoriť vašu povinnú zimnú výbavu, aby vás na cestách neprekvapila žiadna nepríjemnosť. Možno sa pýtate, kam všetky tieto veci napchať. Práve v aute Opel Crossland nájdete toľko priestoru, koľko potrebujete. Dokonca sa doň zmestí ešte viac, než sme vymenovali, pretože jeho kufor má základný objem 410 litrov a rozšíriť ho môžete až na 1255 litrov.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.