ProfiAuto PitStop: Vodiči stále zanedbávajú bezpečnosť vozidla

Napísal ProfiAuto 21. október 2019

Na slovenských PitStopoch si nechalo svoj automobil skontrolovať viac než 160 vodičov. Kontroly ukázali, že v 70 % prípadov mali vozidlá problémy so zavesením a vôľou v ramenách, ložiskách aj čapoch. 

foto_pitstop_trencin

„Profesionálni mechanici však predovšetkým odhalili, že 80 % vozidiel malo nevyhovujúcu brzdovú kvapalinu a takmer 60 % vozidiel opotrebované brzdové platničky alebo aj kotúče. To môže byť veľmi nebezpečné, pretože brzdová sústava patrí k základným bezpečnostným prvkom každého automobilu,“ hovorí Rudolf Staník, konateľ spoločnosti AZ Car, ktorá je partnerom siete autoservisov ProfiAuto a podieľa sa na organizácii kontrolných akcií PitStop. 

Pri kontrolách venovali automechanici pozornosť celkovému stavu osvetlenia a nastavenia svetiel, stavu pneumatík, zaveseniu a systému riadenia, ako aj stavu akumulátora. Ďalej mechanici kontrolovali stav chladiacej a brzdovej kvapaliny, stieračov a kabínového filtra. Pri nájdení poruchy poradili odborníci vodičom najlepšie riešenie a nasmerovali ich do najbližšieho autoservisu v sieti ProfiAuto.

„Aby sa vodiči vyhli nákladným opravám, je potrebné, aby pravidelne svoje auto servisovali a starali sa o neho. Bohužiaľ to stále veľké množstvo majiteľov zanedbáva. Na našich bezpečnostných akciách sa snažíme povedomie vodičov o "pravidelnej starostlivosti" o auto zvyšovať, čo im do budúcnosti môže ušetriť nemalé financie,“ hovorí riaditeľ značky ProfiAuto pre ČR a SR Jindřich Krejčí.

Pravidelné bezpečnostné akcie PitStop organizuje ProfiAuto na Slovensku a v Českej republike od roku 2016 v spolupráci so svojimi partnermi, predajcami náhradných dielov a príslušenstva. Za dobu trvania akcie mechanici ProfiAuto zadarmo skontrolovali 19 000 vozidiel. Sériu akcií pre vodičov pripravuje ProfiAuto v spolupráci so spoločnosťou MotoFocus.

Na PitStope v Trenčíne sa podieľali servisy: ProfiAuto Service AMT-Servis plus, s. r. o., Legionárska 7386/126A, 914 04  Trenčín; ProfiAuto Service TOPSERVIS-auto, s. r. o., Ľudovíta Stárka 1868, 911 05 Trenčín; ProfiAuto Service Peter Blaško, Bottova 817/14, 018 41  Dubnica nad Váhom.

Na PitStope vo Vranove nad Topľou sa podieľal servis: ProfiAuto Service FUN Cars, Budovateľská 31, 093 01,  Vranov nad Topľou.

Foto_PitStop_Trenčín 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.