Nazrite do zákulisia príprav šiat na galavečer Krištáľové krídlo...

... pre Danku Bartekovú a Katarínu Srkala z dielne dizajnérky Emy Klein. Šaty talentovanej dizajnérky Emy Klein si obľúbilo za roky jej pôsobenia už množstvo Sloveniek. Rodáčka z Nitry módu navrhuje od jej útleho detstva.

0_10322

Dizajnérka Ema Klein počas rozhovoru u nej v ateliéri

Modely, ktoré tvorí, sú známe svojou jemnosťou, eleganciou, vytváraním dokonalej ženskej siluety, vzdušnosťou a tým, že každej dáme vždy perfektne sadnú. Jej rukopis však môžete vidieť aj na šatách, ktoré obliekajú členky delegácie Slovenského pavilónu EXPO 2020 v horúcom Dubaji, alebo na slávnostnom odeve pre olympionikov, ktoré taktiež vytvorila Ema Klein.

1_10322

Dcéra laureáta Krištáľového krídla Štefana Kleina, tvorcu slovenského lietajúceho auta sa tento rok popasovala s novou výzvou, a to prípravou šiat pre riaditeľku a garantku prestížneho udeľovania cien Krištáľové krídlo.  „Oba modely, ktoré pripravujem na tento galavečer, majú niečo spoločné. Chcela som z oboch dám dostať ich maximálnu ženskosť a potenciál ich krásy, nakoľko obe sú mladé, pôvabné a talentované ženy, a takým sa šaty navrhujú jednoducho! Zároveň som chcela priniesť na pódium farbu a nadčasovosť,“ priblížila viac o kreatívnom procese tvorby šiat dizajnérka Ema Klein.

V ateliéri panovala veľmi uvoľnená a priateľská atmosféra, ktorú bolo cítiť aj medzi Katkou Srkala a samotnou dizajnérkou. „S Emou sa poznám už roky, odkedy mi robila moje svadobné šaty. Pri nej som si istá, že to, čo vznikne, sa mi bude naozaj páčiť. Jej modely sú jemné, ženské, elegantné a nadčasové a vystihujú každú ich nositeľku,” objasnila Katarína Srkala.

Pri vytváraní šiat pre výkonnú riaditeľku Krištáľového krídla Katarínu Srkala sa rozhodla vytvoriť niečo jedinečné. „V podstate sme chceli vytvoriť niečo, čo diváci ešte nemali šancu vidieť v minulých ročníkoch. Rozhodli sme sa pre Katku vytvoriť šaty minimalistického strihu s akcentom na rukávy, ktoré sú nosným prvkom týchto večerných šiat. Katka je výrazný typ osobnosti a chcela som nájsť dokonalú symbiózu medzi róbou a jej nositeľkou. Obe večerné šaty, ktoré som navrhla, sú zo vzdušných materiálov hodvábu, takže budú veľmi dobre vyzerať aj na kamere a zároveň sa ľahko nosia, nakoľko obe dámy, aj Katka aj Danka, budú počas celého galavečera v pohybe,“ dopĺňa dizajnérka Ema Klein.

3_10322

Výkonná riaditeľka Krištáľového krídla Katarína srkala počas kreatívneho procesu s Emou Klein

Okrem výkonnej riaditeľky pripravuje Ema Klein aj šaty pre garantku Krištáľového krídla, Danku Bartekovú, ktorá prezradila, že presnú predstavu o šatách zatiaľ nemala. „K Eme som prišla len s požiadavkou na farbu, milujem totiž kráľovskú modrú a všeobecne odtiene modrej. Všetko ostatné je v   Eminých šikovných rukách a jej predstave. Nechala som si poradiť a som naozaj spokojná.”

To, ako sa dizajnérke spolupracuje s Dankou, nám priblížila pár vetami: „So športovcami pracujem pravidelne, naposledy som pripravovala slávnostný odev na Olympiádu v Tokiu s využitím typického čatajského vzoru, ktorý mal premiéru 15. júla 2021 na sľube členov výpravy u pani prezidentky Zuzany Čaputovej. Mala ho na sebe aj Danka Barteková. Tentokrát som sa však naozaj tešila, že budem môcť spolupracovať s Dankou ako športovkyňou tak, že z nej urobím absolútnu „femme fatale, ktorá bude žiariť na obrazovkách a ani jeden muž z nej nespustí v týchto šatách oči.”

2_10322

Garantka podujatia Krištáľové krídlo Danka Barteková počas kreatívneho procesu

O tom sa budete môcť presvedčiť už o dva týždne aj Vy v priamom prenose slávnostného galavečera na Jednotke 20. marca 2022 o 20:30. Počas slávnostného udeľovania cien Krištáľové krídlo sa dozvieme aj mená všetkých laureátov za rok 2021 a porota odovzdá aj ocenenie laureátovi mimoriadnej ceny.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.