Vyberáme si vhodný náhrdelník

História šperkov a iných doplnkov určených na skrášľovanie je takmer tak stará ako história ľudstva. Už od nepamäti si ľudia vyrábali rôzne ozdoby, ktoré potom nosili. Spôsoby nosenia šperkov sa tak prakticky nezmenili, zmenili sa len šperky samotné a hlavne materiály, z ktorých sa vyrábajú.

A tak dnes namiesto mušlí alebo zvieracích zubov využívame na výrobu šperkov rôzne drahé kovy a kamene.

shutterstock_woman_0621

Bežné nosenie alebo ples s vyberanou spoločnosťou?

To platí aj pre náhrdelníky, ktorých existuje nespočetné množstvo druhov, ktoré sa líšia dizajnom, použitými materiálmi a samozrejme, z toho vyplývajúcou cenou. Ako si však z takej bohatej ponuky a záplavy rôznych náhrdelníkov vybrať ten správny?

V prvom rade bude záležať od toho, kde budete náhrdelník nosiť. Ak ho chcete na bežné nosenie do práce alebo do mesta, ideálnym bude náhrdelník, ktorý ľahko skombinujete s rôznymi outfitmi. Veľkosťou sa hodia skôr menšie, ktoré sa budú pohodlne nosiť a nebudú vám prekážať pri každodenných činnostiach. 

Pri vyberaní si náhrdelníka na ples alebo podobnú spoločenskú udalosť treba myslieť hlavne na typ šiat. Pokiaľ máte šaty bez hlbokého výstrihu, tiež sa skôr hodia decentnejšie náhrdelníky. Naopak ak ste odvážnejšia a chcete sa pochváliť svojimi prednosťami a zvolíte si tým pádom odvážnejšie šaty s odhaleným dekoltom, skvelo k nim zapasujú a dekolt vyplnia väčšie, výraznejšie náhrdelníky. Tak isto sa k väčším výstrihom hodia aj visiace náhrdelníky.

Materiál pre každú cenovú kategóriu

Pri výbere materiálov použitých na výrobu náhrdelníku už viac záleží od obsahu vašej (alebo partnerovej) peňaženky. Pekný náhrdelník však kúpite zrejme v akejkoľvek cenovej hladine. Pokiaľ chcete ušetriť, chirurgická oceľ bude určite vašou voľbou. Ani strieborné náhrdelníky nebývajú výrazne drahšie. Zlato už je samozrejme vyšší level.

Obľúbenou lacnejšou variantou náhrdelníkov s drahými kameňmi sú náhrdelníky so Swarovski krištáľmi, akými sú napríklad tie od značky Oliver Weber. Ak si však chcete dopriať dávku luxusu, budú vás určite zaujímať skôr náhrdelníky s diamantmi. Ich cena sa potom odvíja od množstva a veľkosti drahých kameňov, ale zaručene zvýraznia vašu krásu a budete s nimi vyzerať očarujúco ako samotný diamant.

Zdroj obrázka: Autor: MILA Zed / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.