Vyberáme kraťasy na leto: aké budú tie vaše?

Jar je v plnom prúde a než sa nazdáme, začne leto, a preto nastal čas na revíziu letného šatníka. Nechýba vám niečo? V lete sa rozhodne nezaobídete bez letných kraťaskov, ktoré sú pohodlné a hodia sa k formálnym outfitom, ale aj na pláž. 

O tom, že kraťasy sú nevyhnutným doplnkom sezóny jar/leto 2019 svedčí enormný záujem návrhárov od Stelly McCartney až po značku Prada, ktorí ich na svojich módnych prehliadkach zapojili do niekoľkých rôznych typov outfitov. Kraťasy si tak vezmete počas dovolenky na chodenie po pláži a po horách, ale aj na formálnejšie príležitosti – hodia sa totiž aj k saku. Ako vybrať tie pravé, na váš typ postavy?

Na silné nohy tmavé bermudy

Trápia vás silnejšie nohy a máte pocit, že kraťasy pre vás nie sú vhodnou voľbou? Tak to vás vyvedieme z omylu! Aj vy môžete byť sexy v kraťasoch – stačí len pamätať na to, že v nich nesmiete byť napchatý. Voľte kraťasy o niečo voľnejšie a skôr dlhšie, aby končili v najtenšom mieste vašich stehien. Skvelým variantom sú moderné bermudy v tmavých farbách, ktoré opticky nohy zoštíhlia. Môžete odviesť pozornosť od silnejších nôh tiež pásikom, preloženým okrajom či strapcami a riasením.

silne stehna

Šortky až do pása predĺžia nohy

Máte krátke, skôr silnejšie nohy? Kúpte si šortky až do pása. Opäť by nemali byť úplne tesné, voľte skôr rozšírenejšie, z mäkkého materiálu. Skvele vám padnú šortky do pása opatrené pásikom, bavlnené džínsové alebo trendy saténové vysoké šortky. Farba je na vás, môžete staviť napríklad na trendy kvetinový trend, alebo geometriu– zvislé prúžky vašu postavu predĺžia!

kratke nohy

Rozmerné pozadie musíte zvýrazniť

Preč sú tie doby, kedy rozmerné pozadie bolo niečím, čo musíme skrývať. Zo všetkých kútov sveta showbusinessu znie, že veľký zadok je sexy a nemáme sa báť ho ukázať. Kúpte si šortky, ktoré váš zadok dotvarujú, napríklad tie s push-up efektom, vo skôr tmavých farbách. Nebojte sa denimu, ani pohodlnej bavlny – záleží len na vás, čo je vám príjemnejšie.

Na rovné postavy balónový strih

Pokiaľ máte obdĺžnikovú postavu a rovné nevýrazné nohy, šortky sú skvelým riešením, ktoré doladia vašu postavu. Voľte balónový strih, ktorý vás urobí peknou ženou a dodá krivky. Nemusíte sa báť trendy pestrofarebných vzorov, kvetiniek ani geometrie. Čím šialenejšie, tým lepšie! Staviť môžete aj na koženkové kraťasy, ktoré milujú celebrity.

kratasy

Strie či celulitída? Nevadí

Strie a celulitída trápia majiteľky silných i štíhlych nôh – to ale neznamená, že sa musia vzdať šortiek. Skúste sa pred začiatkom sezóny trochu opáliť, zájdite si do solária, použite samoopaľovací krém, alebo sa natiahnite na balkóne. Na opálených nohách sú strie aj celulitída vidieť menej, takže si môžete zvoliť akékoľvek šortky. Pokiaľ sa ale príliš hanbíte, vezmite si pod kraťasy priedušné látkové legíny, alebo napríklad sieťované pančuchy, ktoré odvedú pozornosť a ešte budú príjemne vetrať.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.