Čaro chutných marhúľ

Na pultoch obchodov takmer celoročne môžete nájsť Slovákmi veľmi obľúbené ovocie - marhuľe. Viete však, že tieto nebesky sladké a šťavnaté plody dokážu oveľa viac, než len pohladiť vás svojou chuťou na jazyku?


- Požieračky tukov
Podpísali sa dovolenkový relax a spapkané dobroty na vašej postave? Marhule vám pomôžu dostať sa naspäť do formy. Obsahujú totiž látky pomáhajúce urýchliť spaľovanie tukov, sú teda ideálnym spojencom vašej diéty.

Pre krásu i pre zdravie
Ak vás trápi unavená pleť či celková nervozita, naordinujte si tiež marhuľovú kúru – zvnútra i zvonku. Marhule sú totiž zdrojom vitamínu B5, vďaka ktorému budete opäť žiariť. Obsahujú však aj množstvo ďalších prospešných látok a prvkov, pre ktoré sú vhodnou súčasťou stravy, napríklad pri chudokrvnosti a počas tehotenstva.

- Dobite si energiu, predĺžte si mladosť
Ďalšie z „béčok“ obsiahnutých v sladkých marhuliach, vitamín B3, pomáha bojovať proti únave a dodáva telu energiu. Marhuľami tak pokojne môžete nahradiť šálku kávy, ktorá vás zbytočne dehydruje. Marhule vám okrem toho pomôžu predísť predčasnému starnutiu, regulovať hladinu cholesterolu a posilňovať imunitu. Okrem vitamínu B3 tu za vás bojuje aj karotén a antioxidačné účinky vitamínu C.

- Marhuľovými jadrami proti rakovine
Pozornosti vedcov sa už dlhšie tešia aj marhuľové kôstky. Po rozlusknutí v nich totiž nájdete jadro obsahujúce vitamín B17, látku, ktorá podľa viacerých zistení dokáže zamedziť vzniku a šíreniu rakoviny. Mnohí odborníci preto veria, že sušené marhuľové jadierka môžu slúžiť ako prevencia, ale aj podporná liečba onkologických ochorení.

Aby však bol preventívny účinok efektívny, treba vitamín B17 v potrebnom množstve prijímať celoročne. Mimo sezóny tak silu marhuľových jadier nájdete napríklad v lekárňach vo výživovom doplnku, ktorý vitamín B17 kombinuje aj s betaglukánmi z liečivých húb a  marhuľovým olejom. Podporuje tak nielen prevenciu onkologických ochorení, ale zároveň pomáha posilniť imunitu, upevniť zdravie a dosiahnuť celkovú vitalitu a sviežosť.




Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.