Ľanový olej...

... je podľa posledných klinických testov pre ľudský organizmus veľmi prospešný. Ľan poznáme skôr ako textilnú plodinu. Klinické testy však potvrdili, že za studena lisovaný olej, ktorý sa získava zo semien ľanu má významné zdravotné benefity.

olej_1220

Dokáže znižovať riziko vzniku nádorového bujnenia, znižuje hladinu nebezpečného LDL cholesterolu v krvi a má ďalšie prospešné účinky.

Preventívne pôsobí proti rakovine a vysokému tlaku. Zaradením si ľanového oleja do svojej stravy, dodávame telu veľké množstvo antioxidantov, látok pôsobiacich proti nebezpečným voľným radikálom.

Olej je bohatý na omega-3 nenasýtené mastné kyseliny, ktoré pôsobia výborne na srdce, cievy a pomáhajú znižovať krvný tlak. Ďalej obsahuje ligníny, ktoré sa osvedčili v prevencii rakoviny prsníka a hrubého čreva. Dobré ohlasy sú aj pri problémoch s hemoroidmi a zápaloch žlčníka.

Pri vonkajšom použití dokáže ľanový olej pomôcť pri psoriáze, ekzémoch, akné, dermatitídach a lupinách. Vhodný je aj pri popáleninách, popraskanej pokožke a modrinách. Na zmäknutie mozoľov a kurieho oka, sa odporúča obklad na gáze, ktorá sa ponechá pôsobiť 1 – 2 hodiny.

Denná dávka ľanového oleja pre dospelého človeka je 30 gramov alebo pri prevencii rakoviny 2 PL (40 g) vždy s tvarohom alebo s bielym jogurtom. Užíva sa 1 až 2 mesačných kúrach s 2 až 4 týždňovými prestávkami. Ľanový olej vždy uchovávajte v chladničke aj v obchode musia byť umiestnené v chladiacich boxoch.

Tip na zdravé raňajky:

Potrebujete:125 g tučného tvarohu, ½ banánu, ½ jablka bez jadra, 1 ČL ľanových semien a 1 PL ľanového oleja

Postup: Použite ručný mixér, v nádobe si rozmixujte najskôr ľanové semená, potom vložte všetky spomínané ingrediencie a všetko spoločne rozmixujte, komu by bolo málo sladké môže dosladiť medom.

Dobrú chuť!

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.