Cointreau Fizz – drink tohto leta

Nie je nič krajšie ako sadnúť si na slnkom vyhriatu terasu a len tak si užívať atmosféru leta, ku ktorej neodmysliteľne patrí aj popíjanie lahodného drinku. Každý má spomedzi miešaných drinkov ten svoj obľúbený.

No sú také, ktoré o sebe môžu tvrdiť, že sú nadčasovou univerzálnou klasikou. K nim patrí aj Cointreau Fizz, ktorý uzrel svetlo sveta v roku 1876, kedy sa po prvýkrát objavil v známej knihe Jerryho Thomasa „Jerry Thomas´ Guide“ (Barmanov sprievodca), odvtedy sa radí k najvyhľadávanejším kokteilom. Správny pomer sladkej a horkej pomarančovej kôry likéru Cointreau stál za vytvorením receptu, ktorý sa nepodobal žiadnemu inému. Vďaka svojej univerzálnosti sa stal neskôr základom pre najznámejšie miešané nápoje ako Cosmopolitan, Margarita, či Side car.

Recept „All natural“

50 ml Cointreau
20 ml čerstvej limetkovej šťavy
100 ml perlivej vody
ľad

Do kokteilového šejkra nalejeme Cointreau a limetkovú šťavu. Pridáme ľad, pretrepeme a vlejeme do pohára na long drink. Dolejeme perlivou vodou.

cointreau fizz 2

JAHODA & MÄTA

50 ml likéru Cointreau
15 ml čerstvej limetky
4 – 5 ks čerstvých jahôd
3 lístky čerstvej mäty
50 ml sódy

V bostonskom šejkri zmiešajte jahody s lístkami mäty, pridajte likér Cointreau, šťavu z limetky a pridajte ľad. Poriadne premiešajte, až pokiaľ sa oceľ na šejkri neochladí. Nápoj preceďte do pohára a dolejte sódu. Na záver ozdobte vetvičkou mäty.

UHORKA & BAZALKA

50 ml likéru Cointreau
20 ml šťavy z čerstvej limetky
3 plátky čerstvej uhorky
4 lístky čerstvej bazalky
50 ml sódy

V bostonskom šejkri zmiešajte plátky uhorky s lístkami bazalky, likér Cointreau a šťavu z limetky. Pridajte ľad a miešajte až pokiaľ sa šejker neochladí. Nápoj preceďte do pohára a dolejte sódu. Ozdobte lístkami bazalky.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.