Originálny darček ku Dňu matiek, ktorý zvládnu aj najmenší

Deň matiek (9. mája) je tu čo nevidieť  a vaše deti chcú prekvapiť tú svoju niečím originálnym vlastnej výroby? Jedným z riešení je domáca čokoláda. Nemusíte sa báť, je to oveľa jednoduchšie ako na prvý pohľad vyzerá a navyše veľká zábava.

mother_day21

Ozdobne zabalená tabuľka vlastnoručne vyrobenej čokolády alebo čokoládových praliniek určite mamičku milo poteší.

Naviac na dekoráciu môžete využiť čo máte práve po ruke – oriešky, sušené ovocie alebo rôzne druhy posypov na mieru podľa chuti obdarovaného. Na výrobu vlastnej čokolády odporúča cukrárka Olga Ceralová z Dortisimo používať silikónovú formu (napr. rozmer 21 x 10 cm), ktorá vám zaistí ľahké vyklopenie hotového výrobku.

A postup? Čokoládu ohrejeme vo vodnom kúpeli a roztopenú nalejeme do silikónovej formy, ktorú predtým vysypeme spomínanými ingredienciami (sušené jahody, hrozienka, pistácie alebo iné drvené oriešky) a necháme stuhnúť v chladničke.

Na záver stačí kúsok celofánu a ozdobná stužka a darček pre mamičku je na svete!

forma_coko

Recept na domácu čokoládu

POTREBUJETE:

100 g kakaového masla
50 g horkého kakaa
30 g celého trstinového cukru
1 štipka soli (ružová himalájska)
1 štipku vanilkového struku
Forma na čokoládu alebo plech s papierom na pečenie
Podľa chuti sušené ovocie voliteľné (lieskové orechy, vlašské orechy alebo mandle)

POSTUP:

V hrnci rozpustíme kakaové maslo nad vodným kúpeľom a ihneď ho odstavíme z ohňa bez toho, aby sa prehrialo. Premiestnite ho do misy a postupne za stáleho miešania ručnou metličkou pridávajte všetky prísady (počnúc cukrom, potom kakaom, soľou a nakoniec vanilkou) a snažte sa, aby sa nevytvárali hrudky.
Takto pripravenú čokoládovú zmes nalejte do formy na čokoládu. Ak nemáte formu, môžete použiť plech na pečenie, na ktorý dáte papier na pečenie a nalejte doň zmes a vytvorte z neho 3 alebo 4 milimetrovú vrstvu. Povrch ozdobte obľúbeným sušeným ovocím alebo orieškami, či mandľami.
Pred podávaním ich nechajte odpočívať minimálne 2 hodiny v chladničke.Domácu čokoládu skladujte vo vzduchotesnej nádobe a podľa vonkajšej teploty sa rozhodnite, či ju budete uchovávať v chladničke alebo mimo nej.

 

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.