Long Island Ice Tea - kráľ všetkých miešaných drinkov. Ako si ho pripraviť?

Dnes sa v baroch či reštauráciách môžete stretnúť so skutočne veľkým množstvom rôznych miešaných drinkov. Aj napriek vzrastajúcej konkurencii však existujú kokteily, ktorým sa nič nevyrovná.  Jedným z týchto drinkov je aj Long Island Ice Tea. Ako si ho pripraviť?

Mnoho ľudí, ktorí doposiaľ Long Island Ice Tea neochutnali si myslia, že do tohto drinku sa pridáva aj čaj. Nie je tomu tak. Základom tohto drinku tvorí rum, vodka, tequila, likér triple sec a ešte jeden druh alkoholu.
Tým posledným alkoholom, ktorý robí z Long Island Ice Tea skutočne fantastický drink je kvalitný aromatický gin, ktorý kokteilu dodáva špecifickú čajovú príchuť. Práve jeho chuť tak stojí za menom tohto populárneho nápoja.

Neprežente to s ingredienciami

Miešaný drink Long Island je obľúbeným najmä u mužov. Mnoho žien ho má však tiež v obľube. Je tomu tak zrejme vďaka jeho výnimočnej chuti, ale aj kvôli tomu, že už po pár pohároch tohto drinku sa dokážete do značnej dostať do veľmi dobrej nálady.

V tomto sa Long Island podobá, u nás mimoriadne populárnemu, tatranskému čaju. Preto by ste to nemali s vodkou, alebo ďalšími ingredienciami, ktoré do Long Islandu patria, preháňať.

shutterstock_drink21

Ako si pripraviť skvelý Long Island Ice Tea?

Jeho príprava nie je nijak náročná a zvládne ho pripraviť skutočne každý.

INGREDIENCIE (2 drinky):

√ 0.25 dcl vodky
√ 0.25 dcl ginu
√ 0.25 dcl bieleho rumu
√ 0.25 dcl bielej tequily
√ 0.15 dcl Triple Sec
√ kocky ľadu
√ 2 čajové lyžičky vytlačenej citrónovej šťavy
√ pol pohára koly
√ dva plátky citrónu 

POSTUP:

Postup pre prípravu Long Island Ice Tea je nasledovný. V prvom rade je potrebné naplniť shaker kockami ľadu. Následne pridáme vodku, gin, rum, tequilu, Triple Sec a citrónovú šťavu na záver.
Shaker zatvoríte a približne minútu striedate rázne a jemné miešanie. Zo shakera prelejte nápoj do dvoch pohárov a zalejte po vrch kolou. Ako ozdobu môžete použiť spomínané plátky citrónu. 

Zdroj obrázku: Nikolay Litov / Shutterstock.com

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.