Leto na grepovej vlne: inšpirácie na osvieženie pre celú rodinu

Leto patrí šťavnatému ovociu, ovocným šťavám a zmrzlinám. Je to obdobie, kedy do seba aj svojich blízkych hádžeme príjemne vychladené kúsky ovocia a doprajeme tak nášmu telu pôžitok nielen chladivý, ale predovšetkým vitamínový.

Medzi všetkou tou parádou by nemal chýbať ani grep, ktorého horkastá chuť skvele doplní letné šaláty, ale príjemne osvieži napríklad aj zmrzliny. Aj tento rok sa meteorológovia zhodujú, leto bude opäť horúce a suché. Práve v tomto období naše telo ocení osviežujúcu dávku ovocia, ktorá tiež doplní telu prospešné látky. Chýbať by nemal ani grep, citrus, ktorý ako jediný oproti všetkým ostatným nepochádza z Ázie ale z Barbadosu. O obľube grepu svedčí aj to, že jeho príjemne horko-sladkú chuť môžeme nájsť v mnohých produktoch. Jedným z najnovších sú obľúbené cukríky Haribo, ktoré uvádzajú na trh novinku inšpirovanú práve jeho chuťou.

Do šalátu aj zmrzliny

Grep sa výborne hodí do sladkých aj slaných pokrmov. Môžeme ho jesť samostatne či v šaláte, ale skvele chutí aj v domácej zmrzline. Jej príprava vôbec nemusí byť zložitá, vyskúšať môžete napríklad domácu grepovo bazalkovú zmrzlinu, ktorou oslníte celú rodinu a blízkych. 

haribo_grep_ice

Grapefruitová zmrzlina s citrónom a bazalkou

Ingrediencie

400 ml plnotučného mlieka

200 ml smotany na šľahanie

80 ml čerstvej šťavy z grapefruitu

80 ml čerstvej citrónovej šťavy

100 - 150 g krupicového cukru (podľa chuti)

2 lyžice kukuričného škrobu

štipka soli

15 lístkov čerstvej bazalky

1 balenie Haribo Grapefruit

bazalkový cukor na ozdobenie

Postup

  1. Mlieko zmiešajte so smotanou, cukrom a štipkou soli. Šťavu z grepu a citróna premiešajte s kukuričným škrobom.
  2. Pripravte si vodný kúpeľ. Doňho dajte veľkú misu a do nej nalejte mliečnu zmes. Vodu nechajte prebublávať, nemala by úplne prudko vrieť, ale skôr jemne sa variť. Mliečnu zmes premiešavajte metličkou. Až bude horúca, prilejte ovocnú šťavu s kukuričným škrobom.
  3. Opäť intenzívne miešajte. Zmes začne nad jemne bublajúcou vodou hustnúť. Až sa vám bude zdať dosť hustá, zložte ju z vodného kúpeľa. Bude to trvať asi tri minúty. Za častého miešania nechajte vychladnúť.
  4. Po úplnom vychladnutí dajte misu so základom na zmrzlinu ešte na hodinu do chladničky. Potom vyberte von a do zmesi vsypte nadrobno nasekanú bazalku. Nadrobno nakrájajte pár cukríkov Haribo Grapefruit a dobre zamiešajte.
  5. Teraz máte dve možnosti. Kto má zmrzlinovač, tak zmes premiestni do stroja, ktorý za stáleho miešania vyrobí lahodnú a jemnú zmrzlinu. Kto zmrzlinovač nemá, vloží nádobu so zmesou do mrazničky. Každých 15 minút zmrzlinu vyberte a intenzívne premiešajte, aby sa v nej nerobili kryštáliky ľadu.
  6. Zmrzlinu podávajte jemne posypanú bazalkovým cukrom a nadrobno nasekanými cukríkmi Haribo Grapefruit.

TIP: Ako vyrobiť bazalkový cukor?

Jednoducho rozmixujte krupicový cukor spolu s čerstvými bazalkovými listami.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.