Čokoládové pokušenie pre mamičky

Druhá májová nedeľa tradične patrí všetkým mamičkám. Pripravte im ku Dňu matiek sladké prekvapenie a vychutnajte si nielen spoločné chvíle, ale aj čokoládovú tortičku, ktorou dáte jasne najavo, čo pre vás mamička znamená.

Upečte malé čokoládové prekvapenie pre vašu mamičku aj celú rodinu. Recept nie je vôbec zložitý a s formou v tvare srdiečka bude dezert kombinujúci kakao, kávu a cukríky Haribo dokonalý. Skvele sa k nemu hodia aj čerstvé jahody.

Čokoládové pokušenie pre mamičky

Ingrediencie:

100 g kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa (ideálne okolo 60 %)
100 g masla
3 vajcia
2 lyžice krupicového cukru
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice kvalitného kakaového prášku
2 lyžičky čerstvo namletej kávy
Haribo Love Hearts
maslo na vymastenie formičiek
kakaový prášok alebo najemno namleté oriešky na vysypanie formičiek
cukor múčka alebo kakao na posypanie

coko_daymum20

Postup:

- Najprv si pripravte zapekacie mištičky. Môžete použiť porcelánové, silikónové alebo kovové. Dôkladne ich vymastite maslom a vysypte kakaovým práškom alebo mletými orechmi. Ak použijete nádoby s objemom 150 ml, budete potrebovať 6 kusov.
- Čokoládu nalámte do kovovej alebo porcelánovej misky, pridajte na kocky nakrájané maslo a dajte rozpúšťať do vodného kúpeľa. Keď sa rozpustí, nechajte chvíľku vychladnúť.
- Vajcia vyšľahajte s cukrom do hustej peny. Ideálne bude, keď použijete robot s metličkou na šľahanie. Mierne vychladnutú čokoládu s maslom vlejte do vaječnej zmesi a dôkladne premiešajte.
- Vsypte múku, mletú kávu a kakaový prášok. Opäť premiešajte. Pracujte opatrne, aby cesto zostalo pekne našľahané.
-Cesto nalejte do pripravených zapekacích mištičiek. Do prostriedku každého cesta dajte jedno srdiečko z balenia Haribo Love Hearts a dajte na hodinu do chladničky.

Rúru predhrejte na 200 °C.

- Zapekacie mištičky dajte do rúry a pečte 6 minút. Potom ich vyberte z rúry von a nechajte pár minút odpočinúť. Opatrne vyklopte na tanier a ozdobte Haribo srdiečkami, ovocím, pokojne aj šľahačkou alebo zmrzlinou a jemne posypte múčkovým cukrom.

Ihneď podávajte.Vnútro dezertu by malo zostať aspoň jemne tekuté.

Srdiečka pre všetky mamičky
Oslaďte mamičkám ich deň, ktorý tradične pripadá na druhú májovú nedeľu. Potešte ich červeno-bielymi srdiečkami Haribo Love Hearts, ktoré sú mäkké a želatínu v nich harmonicky dopĺňa penový cukrový vankúšik. Cukríky naviac neobsahujú umelé farbivá. Užite si sladký Deň matiek s Haribo Love Hearts. Odporúčaná cena je 0,75 €

Čokoládové muffiny s ružičkami
Doba prípravy: asi 20 minút, doba pečenia: asi 20 minút, vystačí na: 10 porcií

Ingrediencie:

Na cesto:
1 balenie Muffinov čokoládových s čokoládovými kúskami Dr.Oetker
110 ml vody
40 ml oleja
1 vajce

Na ozdobenie:
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
50 g masla
10 ruží

Ešte potrebujeme: plech na pečenie, 10 papierových košíčkov (sú súčasťou zmesi na Muffiny )

coko_muffin_rose

Postup:

1. Na prípravu cesta zmiešame zmes na muffiny s vodou, olejom a vajcom podľa návodu na obale. Ručne vareškou vymiešame hladké cesto. Pomocou dvoch polievkových lyžíc naplníme cestom 10 košíčkov rozložených na plechu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3

Pri pečení vždy rešpektujte skúsenosti s vlastnou rúrou. Doba pečenia: asi 20 minút

2. Muffiny v košíčkoch necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.
3. Na ozdobenie rozpustíme polevu vo vodnom kúpeli spoločne s maslom. Tuhnúcu polevu pomocou polievkovej lyžice nanesieme na povrch muffinov.
4. Na ozdobenie skrátime stonku každej ruže na cca 2 cm a do každého muffinu zapichneme jednu ružu.

Tip: Unikátny sekt ku Dňu matiek

Hovorí sa, že mama je osoba, ktorá môže nahradiť všetkých, no ju nedokáže nahradiť nik – a práve preto si zaslúži špeciálne poďakovanie. Skúste sa inšpirovať a potešiť ju unikátnym sektom Hubert Cabernet Sauvignon Blanc de Noir, ktorý si môžete kúpiť aj na hubertonline.sk. Jedinečný darček, ktorý svojou dokonalou chuťou, plnou sviežosti exotického ovocia a čerstvého biskvitu, uspokojí aj tých najnáročnejších milovníkov kvalitných sektov, o čom svedčí aj pocta, ktorej sa tomuto šumivému vínu dostalo – bolo zaradené do Národného salónu vín Slovenskej republiky. Vzdajme ním úctu nenahraditeľnej osobe v našich životoch a pripime si na jej výnimočnosť!

hubert_daymum20

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.