Staré hrnce za nové

V súčasnosti ponúkajú výrobcovia na trhu nepreberné množstvo nádob rôznych druhov a tvarov, vyrobených z rozličných materiálov.

>> Móda >> Aktuálne >> Staré hrnce za nové

Aký materiál?
Smalt, teflón, sklo či keramika patria medzi najznámejšie materiály, tajomstvom však nie sú ani ich nevýhody. Smaltovaná vrstva rýchlo praská a je zdraviu škodlivá, teflón sa ťažko udržiava, pri príprave jedál v skle strácajú potraviny vďaka pôsobeniu tepla vitamíny a minerály pri varení v nádobách z ľahkej ocele, ktorá nerovnomerne rozvádza teplo potrava ľahko prihorí. Čoraz viac spotrebiteľov dáva prednosť nerezovému riadu. Oceľ, teda nerez, sa môže lisovať za tepla alebo za studena. Ušľachtilú oceľ lisovanú za studena v pomere 18:10, používa pri výrobe varných nádob spoločnosť Zepter.
Materiál rovnomerne rozvádza teplo, nemení farbu ani tvar, neabsorbuje chute či pachy, nie je porózny, neoxiduje, nehrdzavie, ľahko sa udržiava, je veľmi odolný a navyše umožňuje zdravšiu prípravu potravín bez pridania soli či tuku, so zachovaním vitamínov a minerálnych látok.
Doživotná záruka, ktorú spoločnosť Zepter poskytuje, len potvrdzuje praktickú nezničiteľnosť tohto typu nádob. Pridanou hodnotou je ich nadčasový dizajn, ktorý dodá kuchyni ten správny šmrnc.

Dôraz na detaily
Akutermické kompaktné dno tvorí doska z viaczložkovej zliatiny s hrúbkou 1 cm. Je pevné, nedeformuje sa a na dne každej nádoby je vyrazená ochranná značka spoločnosti. Bez ohľadu na to, z akého materiálu je hrniec vyrobený, mal by spĺňať základnú podmienku – pevné a rovné dno. Dná sú dnes už aj niekoľkovrstvové, pri oceli ťažšie a perfektne dosadajúce na varnú dosku. V maximálnej možnej miere tak využívajú teplotu a zbytkové teplo. Úchytky alebo ušká sú na kvalitnejších hrncoch pokryté špeciálnym termoplastom a počas varenia či pečenia zostávajú chladné. Pri tomto type nádob bývajú ušká vyrobené z rovnakého materiálu, a tak možno nádobu použiť aj na pečenie v rúre. A na koniec pokrievka. Pri moderných hrncoch je už ich súčasťou – dokonalá, výborne pasujúca, na mieru.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.