Zamat: Luxusný materiál, ktorý zmení váš domov

Napísal Natália Dobrotová 27. september 2024

Zamat je materiál s bohatou históriou, ktorý bol kedysi symbolom bohatstva a prestíže. Jeho jemná, hebká textúra a elegantný lesk dodávajú priestoru nádych luxusu a pohodlia. Dnes sa zamat vracia na výslnie aj v interiérovom dizajne.

freepik_velvet_furniture

Viete však, ako zamat správne kombinovať a starať sa oň, aby zostal dlho krásny?

Zamat ponúka skvelé možnosti na vytvorenie sofistikovaného a štýlového interiéru. Zakomponovať ho môžete do doplnkov, ale aj do väčších kúskov nábytku, Ak sa rozhodnete napríklad pre vankúše, môžete ich umiestniť na pohovku alebo kreslo, ktoré bude dominantným prvkom vašej obývačky. Skvele vynikne, ak zvolíte svetlejší tón vankúša na tmavší povrch nábytku. Ak chcete docieliť ešte luxusnejší nádych, môžete pokojne skombinovať doplnky s nábytkom v zamatových prevedeniach. 

1_kik_27924

Zamatový vankúš, KiK, rôzne farby,  9,99 €

Zamatová pohovka alebo kreslo v tlmených odtieňoch ako smaragdová zelená či modrá sa dá skvele kombinovať s kovovými doplnkami – napríklad so zlatými alebo mosadznými lampami a stolíkmi. Tento kontrast medzi jemným zamatom a tvrdším materiálom vytvára dokonale vyvážený a trendy vzhľad.

2_kik_27924

Kreslo NEXT, ASKO-NÁBYTOK, 319,90 €. Pohovka Olivio, ASKO-NÁBYTOK, 449,90 €.

Starostlivosť o zamat

Hoci zamat pôsobí luxusne, jeho údržba nie je náročná, ak viete, ako na to. Pri zamatových kreslách, pohovkách či vankúšoch odporúčame pravidelne vysávať jemným nástavcom, aby ste odstránili prach. Ak sa objavia škvrny, použite vlhkú handričku a jemne ich zotrite, ale vyhýbajte sa drhnutiu, ktoré by mohlo poškodiť vlákna. Pri väčších nečistotách je najlepšie siahnuť po profesionálnom čistení.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.