Eso do malých kuchýň, na chatu aj na internát s receptom

Napísal Simona Klérková 18. apríl 2024

Milujete varenie a pečenie, vaša kuchyňa je však skúpa na priestor? Ak v nej musíte počítať každý centimeter, siahnite po pomocníčke, ktorá zaberie minimum miesta, pri príprave jedál však prekvapí maxi výkonmi.

orava_elektra_x2a

Šikovnou kombináciou elektrickej rúry a dvojplatničky je mini varné centrum Orava Elektra-X2A. S jeho pomocou dokážete aj na malej ploche plnohodnotne variť, piecť, zapekať, ba dokonca grilovať. Na prípravu jedla môžete naraz využiť elektrickú rúru s objemom 43 litrov aj liatinové platne s priemerom 15 a 18,5 cm. Na varnom centre tak jednoducho pripravíte hoci aj nedeľný obed. A ako sladká bodka za ním padne vhod aj čerstvo upečený koláč. Rúra sa jednoducho ovláda vďaka prepínaču funkcií a umožňuje nastaviť teplotu od 50 do 230 stupňov Celzia. Tento šikovný elektrospotrebič vám výborne poslúži aj na ohrev jedla namiesto mikrovlnky. V balení k výrobku nájdete grilovací rošt, grilovací otočný ražeň a plech na pečenie/odkvapkávanie masti.

orava_elektra_x2a_2

Mini varné centrum Orava Elektra-X2A kúpite v e-shope značky Orava za 149 eur. www.orava.eu

Jarné mesiace znamenajú len jedno – príroda sa pomaly, ale isto prebúdza zo zimného spánku a pripravuje sa na najplodnejšiu časť roka. V marci sa tešíme nie len z prvých kvietkov, ale rovnako aj zo sezónnej zeleniny ako sú paradajky či papriky. Tieto suroviny ponúkajú pestrý výber čerstvých receptov, z ktorých si vyberú zarytí mäsožravci, tí, čo obľubujú ľahšiu kuchyňu a aj kreatívny vegetariáni. Nechajte sa inšpirovať kuchyňou Lidla.

Pikantné kuracie krídelká s batatmi a jogurtovým dipom

Počet porcií: 4
Potrebujeme: strúhadlo, potravinársku fóliu, veľký plech, papier na pečenie

lidl_recept_18424

Suroviny

Pikantné krídelká

800 g kuracích krídel
2 lyžice paradajkového pretlaku Kania
1 lyžica plnotučnej horčice Kania
1 lyžica medu
1 lyžica mletej štipľavej papriky Kania
olivový olej Primadonna
morská soľ v mlynčeku Kania
čierne korenie v mlynčeku Kania
šťava z 1 citróna
1 nastrúhaný strúčik cesnaku 

Bataty a šalát

500 g batatov
šťava z 1 citróna
100 g šalátu mix

Jogurtový dip

1 hrsť čerstvých byliniek (bazalka, mäta, pažítka)
250 g gréckeho jogurtu
Pilos šťava z ½ citróna
1 nastrúhaný strúčik cesnaku

Postup

Pikantné krídelká

Kuracie krídla dôkladne obalíme v marináde, ktorú pripravíme zmiešaním všetkých ostatných surovín. Prikryjeme fóliou a aspoň 30 minút marinujeme v chladničke. Potom ich dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry vyhriatej na 200 °C

Bataty a šalát

Bataty umyjeme, nakrájame na väčšie kusy, pokvapkáme olejom, šťavou z polovice citróna, osolíme, okoreníme a premiešame. Pridáme ich na plech s krídlami a pokračujeme v pečení ďalších cca 45 minút. Šalát ochutíme olejom, šťavou z polovice citróna, soľou a korením. 

Jogurtový dip

Dip pripravíme zmiešaním najemno nasekaných byliniek a ostatných surovín. Dochutíme soľou a korením.

Servírovanie

Na tanier naservírujeme pikantné krídelká aj s batatmi a prelejeme výpekom. Pridáme šalát a dip, ktorý podávame v samostatnej miske.

Všetky recepty nájdete na webe Kuchyňa Lidla - https://kuchynalidla.sk

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.