Zariaďujete si kuchyňu? Inšpirujte sa 5 trendami pre rok 2021!

Chcete, aby vaša kuchyňa bola nielen praktická a účelová, ale aj štýlová? Inšpirujte sa trendami pre rok 2021! Prírodné materiály, kuchynská linka z betónu či mramoru, ale aj chytré technológie – to všetko sú trendy, ktoré aktuálne vládnu kuchyniam.

Oživte svoju kuchyňu novými trendmi

Kuchyňa už dávno nie je miestom venovaným len príprave jedla. Spoločne s obývacou izbou sa stáva centrom všetkého diania, čo sa odráža v najnovších trendoch. Ich cieľom je vniesť do kuchyne život a z prípravy jedla urobiť jednu veľkú udalosť. Kuchyňa spojená s obývačkou, alebo samostatná s priestorom pre veľký jedálensky stôl – čo zvolíte, záleží na priestore aj vašom vkuse.

shutterstock_kitchen921

1. Keď menej znamená viac

Jemné tóny, čisté línie a prakticky riešené úložné priestory – minimalizmus si našiel cestu aj do kuchyne. Objavíte ho aj v takých maličkostiach, ako sú bezúchytové skrinky, ktoré otvoríte jednoduchým zatlačením. Celá kuchynská linka vďaka tomu pôsobí kompaktnejším a jednotnejšie dojmom.

2. Vpustite do svojej kuchyne prírodu

Život v mestskom prostredí si vyberá svoju daň okrem iného v podobe vysokej miery stresu a nepohody. Práve preto je dôležité obklopiť sa prírodou, kedykoľvek je to len trochu možné. Renesanciu zažívajú pracovné dosky z prírodných materiálov, ako je drevo, žula alebo mramor. Do kuchyne sa tiež priamo ponúka umiestniť živé rastliny – napríklad bylinky, ktoré pri príprave jedál určite využijete.

3. Dajte nábytku druhú šancu

Vdýchnite nový život staršiemu, použitému nábytku, ktorého sú plné bazáre, a kto vie, možno sa nejaký ten poklad skrýva aj u vás na povale. S trochou času a starostlivosti ho môžete upraviť podľa ľubovôle alebo z neho využiť iba časť a vytvoriť z neho niečo celkom iné.

4. Pohrajte sa s farbami

Zabudnite na nudnú kuchynskú linku v jednom farebnom tóne. Hitom sú horné a dolné skrinky odlišných farieb. Kým horné skrinky by mali byť svetlé, u skriniek pod linku sa nemusíte báť ani tmavších farieb. Ak sa teda neviete rozhodnúť medzi dvoma farbami, potom je tento trend pre vás to pravé.

5. Varte chytro!

Chytré technológie nie sú len umývačky riadu, ale aj prístroje, ktoré vám pomôžu uvariť večeru. Stačí prepojiť spotrebiče s vaším smartfónom, a potom už si len užívať efektívnejšiu starostlivosť o domácnosť. Spotrebiče vám samé napovedia, ako správne pripraviť váš obľúbený pokrm, a postrážia za vás všetko podstatné.

Chystáte sa aj vy renovovať svoju kuchyňu alebo obstarávať novú kuchynskú linku? Inšpirujte sa kuchynskými zostavami na Heureka.sk, kde nájdete všetko prehľadne zoradené podľa obľúbenosti.

Zdroj foto: Shutterstock

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.