Pitný režim

S prichádzajúcimi teplejšími dňami by sme mali ešte dôraznejšie ako v zime dbať na svoj pitný režim. Odborníci na výživu však varujú pred nadmerným konzumovaním presladených nápojov.


Nejeden výskum už ukázal, že ich pravidelné pitie vedie nielen k nadváhe až obezite, ale môže mať katastrofálne dôsledky aj pre našu pečeň.  Piť ale musíme, jednou zo základných podmienok zdravej výživy človeka je totiž dostatočný denný pitný režim. Dospelý človek by mal počas dňa vypiť minimálne dva litre tekutín. Pre tých, ktorým čistá voda až tak nechutí a chcú nájsť prijateľný kompromis medzi vodou a sladenými nápojmi, trh ponúka kategóriu takzvaných „near water drinks“. Sú to ľahko ochutené nápoje s nízkym obsahom kalórií, ktoré nezaťažujú organizmus a pritom dokážu výborne osviežiť aj počas horúcich letných dní. Na našom trhu segment „near water drinks“ zastupuje napríklad rad pramenitých vôd Lucka Anjelske plody.
Okrem vynikajúcej ľahkej chuti v každom dúšku týchto pramenitých vôd nájdete navyše aj vitamín C, ktorý regeneruje a ochráni bunky pred voľnými radikálmi a čaro prírodnej fruktózy, ktorá vám dodá energiu pri psychickej aj fyzickej námahe, no zároveň neohrozí vašu líniu. Jedna porcia takejto ľahkej vody má totiž hodnotu iba 2% z doporučeného denného energetického príjmu! Druh sladidla vo vode je preto dobré pozorne sledovať. Práve ovocný cukor fruktóza je príjemne sladký, ale nezaťažuje organizmus trávením a rýchlo sa dostáva do krvného obehu. Vďaka svojim vlastnostiam sa výborne hodí pri fyzickej aj psychickej námahe, ale aj pri diétach, pretože má vyššiu sladivosť ako biely cukor a nápoje s fruktózou sa tak napriek lahodnej chuti môžu pýšiť oveľa nižším energetickým obsahom. Nezabúdajte teda piť a do pitného režimu zaraďte aj ľahkú prírodnú chuť bez umelých sladidiel a farbív, ktorá vás dokonale osvieži a naštartuje do celého dňa!

Tip na novinku : Privítajte jar s novou príchuťou pramenitej vody Lucka Anjelské plody marhuľa – slivka!

Originálne spojenie šťavnatého ovocia Vás nielen vynikajúco osvieži, je tiež výborným riešením pitného režimu pre tých, ktorý preferujú mierne ochutené vody. Navyše neobsahuje farbivá ani umelé sladidlá, je totiž osladená len prírodnou fruktózou.



Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.