Flipps

Flipy sú osviežujúce alkoholické nápoje, ktoré sa vždy pijú so slamkou. Femme vám pripravila niekoľko informácii a receptov, aby ste si ich mohli pripraviť.

Flipy sá pripravujú väčšinou studené, pričom ich podstatnou zložkou býva čerstvé surové vajce alebo žĺtok. Pri príprave sa používa šejker alebo elektrický mixér. Pri tomto nápoji je dôležité, aby sa hneď skonzumoval a vajce bolo čerstvé! Flipy sa podávajú v hlbších vysokých pohároch so stopkou a so slamkou.

Základný recept
P o t r e b u j e t e: 2-3 veľké kusy ľadu (asi ako vajce), žĺtok (prípadne celé vajce), cukor, liehoviny, muškátový oriešok, šejker ( elektrický mixér), sitko, slamka
P o s t u p: Do šejkra dáte ľadové kocky, žĺtko, cukor podľa chuti a liehoviny, potom intenzívne a krátko potrepete. Hotový nápoj precedíte do pohára , napovrch nastrúhate trochu muškátového orieška.

Čokoládový Flipp
P o t r e b u j e t e: 2-3 veľké kusy ľadu (asi ako vajce), 1 žĺtok (prípadne celé vajce), 2 kl vychladnutej prevarenej čokolády, 2 kl kakaového krémového likéru, 2 kl brandy, čokoláda na postrúhanie
P o s t u p: Do šejkra dáte ľadové kocky, žĺtko, vychladenú čokoládu a liehoviny, potom intenzívne a krátko potrepete. Hotový nápoj precedíte do pohára , na povrch nastrúhate trochu čokolády.

Citrónový Flipp
P o t r e b u j e t e: 2 polievkové lyžice ľadu, 1 žĺtok, 3 kl citrónovej šťavy, 2 kl likéru Curacao, 4 kl ginu, 2 kl cukrového sirupu, citrónovú šupku na postrúhanie
P o s t u p: Do šejkra dáte ľad, žĺtko, cukrový sirup a liehoviny, potom intenzívne a krátko potrepete. Hotový nápoj precedíte do pohára , na povrch nastrúhate trochu citrónovou šupkou.

Vermútový Flipp
P o t r e b u j e t e: 2-3 veľké kusy ľadu (asi ako vajce), 1 žĺtok, 2 kl citrónovej šťavy, 1 kl cukrového sirupu, 1 kl ginu, 7 kl červeného vermútu a muškátový oriešok na postrúhanie
P o s t u p: Do šejkra dáte ľad, žĺtko, cukrový sirup a liehoviny, potom intenzívne a krátko potrepete. Hotový nápoj precedíte do pohára , na povrch nastrúhate trochu muškátového orieška.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.