Domáca kúra pre chodidlá

Vonku to už vyzerá, že leto nastupuje, a preto by sme mali urobiť všetko pre to, aby sme v letnom oblečení vyzerali čo najlepšie. Určite všetci už myslia na rôzne diéty, športovanie a iné skrášľujúce procedúry, aby tie nové šaty vyzerali na vás čo najlepšie.

yoga_body19

Nezabudnite pri tom však na svoje krásne topánky a najmä na to, ako v nich budú vyzerať vaše nohy. V zime a na jar sa nohy ľahko schovajú do topánok a tenisiek. V lete je to už horšie. Každý si všimne aj malých nedostatkov na vašich chodidlách. Nedajte šancu odrasteným a polámaným nechtom, alebo zhrubnutej pokožke na päte.

Dá sa to aj doma

Ak nemáte možnosť dostať sa k dobrej kozmetičke a pedikérke, vyskúšajte zaručené domáce procedúry, ktoré vrátia vaše chodidlá naspäť na výslnie letných dní. V nasledujúcich krokoch sa dozviete, ako najrýchlejšie a najmä najlepšie dosiahnete jemné a krásne chodidlá.

Prvý krok

Pripravte svoje chodidlá na to, že sa nimi ide niečo diať. Najvhodnejšie je na začiatok zvoliť namáčanie. Ak máte na chodidlách tvrdú pokožku, tak tá vďaka vode zmäkne a ľahšie sa vám aj budú strihať nechty.

Dajte si do lavóra, alebo väčšej nádoby teplú vodu. Môžete pridať aj napríklad morskú soľ, sódu bikarbónu, ocot, levanduľu, alebo esenciálne oleje. Namáčanie chodidiel by malo trvať 10 – 15 minút. Po tomto čase sa vaše nohy krásne zmäkčia a ľahšie sa s nimi bude pracovať.

Druhý krok

Zhrubnutú kožu odstránite najlepšie pemzou, alebo kefkou. Pri odstraňovaní príliš netlačte, ťahy robte v smere praskliniek na koži. Tento proces by nemal bolieť. Najlepšie je tento proces opakovať dva krát za týždeň. V tomto kroku si tiež doprajte úpravu svojich nechtov.

Ostatky odumretej kože odstráňte peelingom. Takýto peeling nájdete v každom obchode, alebo si ho môžete vyrobiť aj doma. Zmiešajte s trochou vody, alebo s olejom napríklad hrubú soľ, kávu, alebo cukor. Naneste si túto zmes na chodidlá a jemne si ich s peelingom potierajte, aby ste sa zbavili všetkej prebytočnej kože.

Tretí krok

Dokonale ošetrené nohy potrebujú hydratáciu. Hydratačné krémy nájdete samozrejme aj v drogérií, ale môžete použiť aj domáce produkty. Najvhodnejší je napríklad kokosový olej, alebo olivový olej.

Naneste si na chodidlá jeden z olejov a počkajte, kým sa vstrebe. Následne naneste bežný hydratačný krém, čím mastnejší, tým lepší. Zabaľte si nohy no igelitu a nechajte tak celú noc, alebo aspoň 2 – 3 hodiny. Ráno si nohy osušte a neneste krém na nohy, alebo vazelínu, ktorú po 5 minútach zotrite, nech nie sú nohy veľmi mastné.

Ostáva si už len nalakovať nechty vaším obľúbeným lakom a šup do krásnych letných topánok, so zdravými a ošetrenými nohami.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.