Cellulitis

Ktorá žena by nepoznala pojem cellulitída... Niektoré ženy sa jej zatiaľ iba obávajú, iné s ňou neúnavne bojujú a sú i také, ktoré...

>> Móda >> Aktuálne >> Cellulitis

...si povedali, že "chcieť zmeniť modré oči na zelené, je jednoducho strata času". Nech už patríte do ktoréhokoľvek tábora, bude len na prospech "veci", ak do ošetrovania pokožky tela - a špeciálne stehien - zakomponujete niekoľko zásad. Tieto "drobnosti" môžu významne pomôcť pri zbavovaní sa cellulitídy (závisí od individuálnych dispozícií), v každom prípade však prispejú k pestovanejšiemu vzhľadu pokožky, čo tiež nie je, z hľadiska celkového dojmu, na zahodenie.

Treba si uvedomiť, že cellulitída je špecifickým ženským problémom. Podmieňuje ju biologické zameranie ženského organizmu a s ním súvisiace dispozície. Problém cellulitídy sa preto nevyhýba ani štíhlym ženám. Podľa prieskumov sa u viac ako 80 percent ženskej populácie objavuje určitý stupeň cellulitídy.

Štandartný zápas s cellulitídou možno zhrnúť do niekoľkých bodov:

- V maximálnej možnej miere vylúčte zo svojho jedálneho lístka uhľohydráty a tuky, ktoré organizmus ťažko odbúrava, a ktoré sa "s radosťou" ukladajú na problematických partiách ženského tela.
- Nedodržiavajte absurdné diéty zamerané iba na redukciu váhy; dôležité je správne zloženie stravy.
- V zápase s cellulitídou pomáha nielen zdravá výživa, ale aj odporúčaná životospráva: vyhýbajte sa stresu, pestujte ľahký rekreačný šport a každý deň cvičte (primerane veku a telesnej zdatnosti).
- Nenoste podväzkové pásy, sťahujúce spodné prádlo a korzety.
- Každý deň si 2-3 minúty masírujte problematické miesta masážnou rukavicou, kefkou alebo masážnym strojčekom: výhradne smerom zdola nahor (!).
- Pri sprchovaní zamerajte na dané miesta silný prúd vody, striedajúc teplejšiu s chladnejšiou.
- Používajte proticellulitídové gely a emulzie: nehnevajte sa však, keď nespôsobia zázrak, ktorý sľubuje reklamný text; využite ich pestujúci účinok, príjemnú vôňu a pod.
- Z času na čas navštívte kozmetický salón a nechajte si urobiť špeciálnu proticellulitídovú masáž a zábal.

Tip: Zabudnite na kávu! Kofeín je príčinou zhoršenej látkovej výmeny, vďaka čomu zostávajú v tele uväznené jedovaté látky spôsobujúce zhrubnutie a stvrdnutie podkožného tkaniva.

Napísať komentár

Uistite sa, že všetky požadované (*) polia ste vyplnili. HTML kód nie je povolený.